Wildlife Photographer of the Year - 2009


Foto: José Luis Rodríguez / Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2009
José Luis Rodríguez trodde nesten ikke at han ville klare å ta et bilde som dette, fordi ulven ville være for forsiktig. Planen var å ta et bilde som viser ulvens store smidighet og styrke, og fotografiet viser akkurat hvor vakker den iberiske ulven er.

Iberiske ulv - en underart av den grå ulven - finnes bare i Spania, rundt 1000-2000 i nord, og noen små, isolerte bestander i sør.

Rodríguez benyttet en relativt lang lukker-tid for å kunne eksponere himmelen opplyst av månen, samtidig som det får frem atmosfæren på stedet. Han benyttet et Hasselblad slik at han kunne få den eksakte innrammingen som han hadde i tankene: Hasselblad 503CW med 6x6 Fujichrome + Planar 80mm linse 1 / 30 sek på F11, 50 ISO, utløst vi en infrarød utløser.

Oppdatering 23.12.09:
Det finske fotobladet Suomen Luonto har publisert en artikkel som stiller spørsmål ved bildets autensitet. For det første er det flere som mener at bildet viser en tam ulv, fra en spansk dyrehage. Dernest hevdes det at bildet også er manipulert digitalt. Fotografen selv tilbakeviser imidlertid dette, og mener han er utsatt for en svertekampanje på nettet.


Foto: Tom Schandy / Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2009
Den norske naturfotografen Tom Schandy vant kategorien "Gerald Durrell Award for endangered wildlife" for et bilde av en jaguar, som han søtte på under en båttur i sumpområdet Pantanal i Brasil.

Flere bilder på konkurransens nettsider

Mer om konkurransen

Kommentarer