Canon 500Dc

Canon EOS 500D er det andre EOS-kameraet med videofunksjon, og en APS-C CMOS-sensor med ISO-følsomhet på opptil 3200, som kan utvides til 12800, og drøye 15 megapiksler.

Videoopptakene er i "full HD-kvalitet" (1080P), riktignok bare med 20 bilder per sekund.

Akam.no har testet Canon 500D og konkluderer blant annet slik:

Canon EOS 500D er et absolutt hederlig kamera som passer relativt godt i sin nisje, og der er det problemet ligger. Nisjen er for trang, og kameraet går ikke ut over den. Her tilbys lite for folk som ikke har tatt i et speilreflekskamera før, og heller ikke all verden for folk som har en fotointeresse litt over det vanlige. Selv om kameraet i det store og hele er godt, så har Canon selv begrenset hvem det passer for, ved å gi det en skuffende batterikapasitet, et gammeldags kamerahus, og ved å inkludere verken funksjonanlitet spesielt tilpasset nybegynnere eller entusiaster.

Likevel gjenstår det faktum at 500D er og blir et godt kamera, selv om det på langt nær er så godt som det kunne (og burde) vært. Bildekvaliteten er god, og tempoet er mer enn bra nok for de fleste hobbybrukere, og tar man vare på tingene sine er også byggekvaliteten på trygg side av akseptabel.

Vi finner det dermed litt vanskelig å uten forbehold anbefale 500D, og det får derfor ikke den utmerkelsen av oss heller. Innmaten føler vi hører hjemme i en klasse over dette, mens mye av det ytre hører hjemme et trinn under, og kameraet fremstår dermed en smule schizofrent. Vi sitter tilbake med et inntrykk av at Canon her har hvilt litt lenge på sine laurbær, og ikke lagt så mye ettertanke i kameraet som de strengt tatt burde. 500D er nemlig blottet for alt som er ekstra, og den nesten rørende omtanken man har hatt for brukeren i kameraer som Pentax K20D er omtrent fraværende. Vårt inntrykk er at her har det vært markedshensyn som har vært alfa og omega i utformingen av kameraet, og når man bestemte hva det skulle få av muligheter og funksjoner.


Les hele testen på Akam.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar