Canon EOS 1000D

Canon lanserer i dag et nytt digitalt speilreflekskamera – EOS 1000D. Med 10,1 megapikslers CMOS-sensor, 7-punkts vidvinkel AF-system og serieopptak med opptil 3 JPEG-bilder i sekundet til minnekortet er fullt.

EOS 1000D har det letteste kamerahuset i den digitale EOS-serien og er utstyrt med en rekke teknologier hentet fra Canons profesjonelle EOS-1-kameraer, inkludert DIGIC III-bildeprosessor og Live View-innstilling. EOS 1000D leveres med et Canon EF-S 18-55mm IS-objektiv med 4-trinns bildestabilisator.

EOS 1000D: Anb.utsalgspris inkl.mva 5.399,-
EOS 1000D m/18-55mm IS: Anb.utsalgspris inkl.mva 6.399,-
Salgsstart er juli 2008.

Sentrale funksjoner:
  • 10,1 megapikslers CMOS-sensor
  • Integrert EOS rensesystem
  • 7-punkts vidvinkel AF-system
  • Opptil 3 bilder per sekund
  • 2,5-tommers LCD med direktevisning
  • DIGIC III-bildeprosessor
  • Kompatibelt med SD- og SDHC-minnekort
  • Kompakt og lett kamerahus
  • Programmet Digital Photo Professional for RAW-bildebehandling
  • Kompatibelt med alle Canon EF- og EF-S-objektiver og Speedlite EX-blitser
Designet for bedre ytelse
Som for alle EOS-modeller har Canon selv utviklet og produsert alle sentrale komponenter i EOS 1000D for å sikre optimal funksjonalitet og bildekvalitet. En 10,1 megapikslers CMOS-sensor med store piksler gir gode, støyfrie bilder med nok oppløsning til utskrift i opptil A4-format - selv når du beskjærer bildet. For å beskytte bildene mot flekker som skyldes støv på sensoren, har EOS 1000D integrert EOS rensesystem som bekjemper støv på tre måter: ved å redusere, fjerne og avvise.

EOS 1000D har også en DIGIC III-bildeprosessor, som er den samme prosessoren som brukes i Canons profesjonelle digitale speilreflekskameraer. Det gir mulighet for serieopptak med opptil 3 bilder/sek til SD- eller SDHC-minnekortet er fullt, der antall bilder kun begrenses av størrelsen på minnekortet. DIGIC III sørger videre for suveren bildegjengivelse, rask respons og hurtig oppstart.

Intelligent fokus og blits
For bilder som krever rask fokusering har EOS 1000D 7-punkts vidvinkel AF-system som låser fokus på et motiv i løpet av brøkdelen av et sekund. Senterpunktet er av kryssensortypen og fungerer også effektivt i situasjoner med lite lys eller lav kontrast. EOS 1000D har i tillegg E-TTL, Canons system for avstandslinket blitseksponering som også benyttes i profesjonelle EOS-modeller.

Komplett komfort
Med en vekt på kun 450 gram er EOS 1000D Canons letteste digitale EOS-modell, og kameraet har en kompakt, ergonomisk design som gir behagelig betjening. På den lyse 2,5-tommers store LCD-skjermen kan du se bildene med det samme og sjekke komposisjon, skarphet og fokus. Takket være den vide visningsvinkelen er det også enkelt å vise bildene til andre. På LCD-skjermen finner du også et raskt og lettlest menysystem med fanestruktur som reduserer behovet for å bla. Menysystemet har, som på andre nyere EOS-modeller, funksjoner for styring av eksterne enheter, som Speedlite-blitser, direkte fra kameraet.

Kameraet har 12 egendefinerte funksjoner som sikrer høy fotokvalitet i alle situasjoner. Funksjonene omfatter blant annet automatisk optimalisering av lysstyrke som korrigerer lysstyrken og kontrasten under bildebehandlingen og forbedrer hudtonene i portrettbilder ved å sikre at ansiktene eksponeres riktig. Du kan også aktivere ekstra støyreduksjon for bilder tatt med høy ISO-hastighet.

Direktevisning
Når du fotograferer fra vinkler som gjør det upraktisk å bruke søkeren, eller du bruker stativ, kan du bytte til Live View-innstilling som viser bildet som jevn video med 30 bilder/sek på LCD-skjermen. Vil du ha hjelp til bildekomposisjonen eller eksponeringen, kan du vise et rutenett eller et histogram i sanntid. Du kan velge mellom to typer autofokus: Rask AF som vipper kameraspeilet umiddelbart for å aktivere AF-sensoren, eller AF i direktevisningen som bruker kontrastinformasjon til å fokusere, en metode som er kjent for alle som har brukt digitale kompaktkameraer.

Programvare
EOS 1000D leveres med en omfattende programvarepakke som inneholder det du trenger til behandling og redigering av bilder. Pakken inneholder Digital Photo Professional (DPP), en avansert RAW-konverter som gir full kontroll over RAW-bildebehandlingen. DPP integreres også med kameraets funksjoner, som for eksempel Dust Delete Data og bildestiler. Videre inneholder pakken programmet Picture Style Editor som du kan bruke til å opprette egendefinerte bildestiler for finkontroll av fargevisningen. Programmene EOS Utility, Image/Zoom Browser og Photostitch følger også med kameraet.

Kommentarer