Sony α 200

Sony α200 er en kraftig forbedring fra forgjengeren α100, men det begynner å bli lenge siden og konkurrentene har tatt noen klyv videre siden den gang.

Med den langt dyrere α700 har imidlertid bevist at de kan lage svært gode speilreflakskameraer, helt i toppklassen, men for α200s taper Sony i forhold til konkurrentene. Sony kommer imidlertid selv med gode alternativer i løpet av året.

Akam.no har testet Sony α200, og konkluderer blant annet slik:

På de fleste områder er Sony A200 det kameraet A100 skulle vært. Det var imidlertid for halvannet år siden, og mye har skjedd siden dengang. A200 fremstår derfor i dag som en smule halvhjertet, nesten som om Sony har begynt med et kamera som ble for bra for sitt segment, og så kastrerte det av markedshensyn. Det er ganske gjennomsnittlig på det meste, men et hakk under på en del viktige ting, som for eksempel detaljgjengivelse, hvitbalanse, støy og dynamisk omfang. At det er utstyrt med bildestabilisator på brikken er selvsagt et stort pluss, men slik teknologi har nå blitt enormt mye billigere enn det engang var, og det ville derfor vært uklokt av Sony å ikke inkludere den funksjonen på A200 - spesielt når A100 har den.

A200 bør falle ganske betraktelig i pris før du vurderer å kjøpe det, for nå for tiden finnes det mange kameraer med bedre kvaliteter, til en mindre penge. Slik det er nå gir det oss en lett blandet følelse, og vi synes ikke vi kan anbefale A200 til noen inntil det faller i pris. Vi velger å heller glede oss til A300 og A350 nå snart kommer på markedet.


TEST: Sony Alpha A200 - Akam.no

Kommentarer