Eizo ColorEdge CG222W

Eizo ColorEdge CG222W er en 22" Widescreen LCD-skjerm med hardwarekalibrering. Med et fargerom osom nærmer seg Adobe RGB, 16-bits kalkulasjon, hardware kalibrering og relativt hyggelig pris henvender ColorEdge CG222W til en stor brukergruppe. Skjermen bør kunne egne seg for fotografer, designere, pre-press og videoredigering.

93% Adobe RGB
ColorEdge CG222W har native oppløsning på 1680 × 1050 (sideforhold 16:10). Den maksimale lysstryken er på 250 cd/m², kontrastforholdet er 1000:1, og horisontale og vertikale visningsvinkler er 178°. LCD-panelet med stort fargeområde reproduserer 93 % av Adobe RGB-fargeområdet, slik at den kan vise de fleste fargene i et fotografi som er tatt i kameraets Adobe RGB-modus.

Hardware kalibrert
Fordi CG222W har maskinvarekalibrering er selve skjermen kalibrert istedenfor datamaskinens grafikkort, slik tilfellet er med programvarekalibrering. Dette sikrer at ingen fargetoner går tapt i kalibreringsprosessen, mer nøyaktige farger på skjermen, og behov for sjeldnere rekalibrering sammenliknet med tradisjonelle skjermer.

ColorNavigator 5
EIZOs ColorNavigator kalibreringsprogramvare følger med CG222W og lar brukeren stille inn ønskede verdier for lysstyrke, hvitpunkt og gamma. ColorNavigator arbeider med en måleenhet for å dra direkte nytte av skjermens 12-bits look-up table (LUT) for å oppnå nøyaktig kalibrering på mindre enn fem minutter. Når kalibreringen er fullført kan innstillingene lagres som en ICC-profil. Programvaren har også funksjoner for innstilling av svart nivå og en målefunksjon for papirhvitt1 for fargetilpasning mellom bilde på monitor og bilde på utskrifter. Kalibreringsenheter som støttes for ColorNavigator, inkluderer X-Rites Eye-One-serie, DTP94, DTP94B og DataColors Spyder2 og Spyder3.

16 bits prosessering og 12 bits LUT
ColorEdge CG222W leveres med EIZOs nyeste ASIC-krets (Application Specific Integrated Circuit). ASIC-kretsen har en 12-bits look-up table (LUT) med en pallett på 4081 farger for hver R, G og B, som de mest passende 256 farger blir valgt ut fra. ASIC-kretsen har også 16-bits intern prosessering for jevn visning av gråskalatoner som fremhever detaljer, spesielt i mørke områder av bildet.

Prekalibrert fra fabrikk
For å sikre optimale farger fra første stund, kalibrerer EIZO hver enkelt ColorEdge CG222W ved fabrikken i Japan. EIZO måler hver enkelt tone fra 0 – 255 for å frembringe en gamma-kurve på 2,2, og legger ved et justeringssertifikat i emballasjen for å verifisere resultatet.

Lystyrke
For å motvirke feil på lysstyrke og kroma-uniformitet som er karakteristiske for LCD-paneler, har EIZO utstyrt ColorEdge CG222W med sin Digital Uniformity Equalizer (DUE)-funksjon. DUE gir en Delta-E-differanse på tre eller mindre over hele skjermen når den forlater fabrikken, og det følger med et sertifikat som validerer resultatet for kompenseringen av uniformitet.

DVI-I og HDCP-utstyrte enheter
DVI-I innganger som støtter både digitale og analoge signaler fra datamaskiner, og en USB 2.0 hub med en oppstrøms og to nedstrøms porter er inkludert. Støtte for beskyttelse av digitalt innhold med stor båndbredde (HDCP) med et digitalt signal legger til rette for visning av innhold fra HDCP-utstyrte enheter.

Tilleggsfunksjoner
  • 82 mm høydejustering, 40° tilt, 70° sving og 90° rotasjon for portrettvisning.
  • Sensor på frontpanelet leser omgivelseslyset og justerer skjermens lysstyrke til et ideelt nivå. Funksjonen er perfekt til tekstbaserte oppgaver, og den deaktiveres automatisk i kalibreringsmodus.
  • Simulerer to typer fargeblindhet – protanopia og deuteranopia – for verifisering av hvordan fargekombinasjoner oppfattes av personer som er fargeblinde2. All simulering foretas i sanntid for både stillbilder og bevegelige bilder, slik at dette blir et praktisk alternativ til programvarebaserte verktøy.
  • Skjermhette for å beskytte skjermen mot omgivelseslys, og skjermrensesett følger med.
5 års garanti
EIZO stiller opp bak produksjonskvaliteten i ColorEdge CG222K med en bransjeledende fem års garanti.

Tilgjengelighet
ColorEdge CG222K vil bli tilgjengelig i April mnd., og kan forhåndsbestilles nå.

Pris
CG222W Eizo ColorEdge CG222W, inkl. hood kr. 7.900,- eks. mva. / 9.875,- inkl. mva

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar