Nikon D40x

Nikon har med D40-kameraene lagt seg i den aller nederste delen av DSLR-markedet hva gjelder oppløsning og pris. D40 viste seg å være et svært godt kamera til tross for en del begrensninger. Oppfølgeren Nikon D40x økte oppløsningen til 10 megapiksler, men fremdeles med en bildebrikke i "DX-format". Den høyere oppløsningen gjorde at Nikon hentet en del elektronikk fra det adskillig mer påkostede D80, for dermed å øke ytelsene i forhold til forgjengeren.

D40x har blitt et vellykket kamera, men er du ute etter maskimalt for pengene får du nå Nikon D40 til under 4000,- kroner med kit-objektiv.

Digit.no har testet D40x og konkluderer blant annet slik:

Nikon D40 er det systemkameraet fra Nikon som skal krige om de virkelig store volumene. Det er blant de aller minste i sin klasse, deter blant de aller billigste, men det har bruksegenskaper og finesser, som med få unntak plasserer det i klasse med klart dyrere kameraer. Nærmeste konkurrent er klart den litt dyrere Canon EOS 400D, men Nikon D40 vil også krige med Olympus E-400, Pentax K100D/110D, Samsung GX-1S/L og Sony Alpha 100.

Til tross for størrelsen, vekten og prislappen er Nikon D40 et kamera som virker skikkelig godt sammenskrudd og gjennomtenkt, har et meget bra grep, og flere finesser enn de fleste nybegynnere kan bruke. Dermed er det også et kamera å vokse med. Kit-objektivet gir også god bildevaluta for pengene, og brukervennligheten er med få unntak ypperlig.

Oppløsningen på 6 Mp er en fordel for bildekvaliteten, og gir svært lite begrensninger selv for den erfarne bruker. Bildekvaliteten er dette kameraets sterkeste side, og kan fint måle seg med de fleste 8 Mp-kameraer.Ytelsen er god, overgangen fra et kompaktkamera gir svært merkbar forbedring, men du får selvsagt ikke et profesjonelt actionkamera.

Nikons navn og rykte settes ikke på spill av D40. Tvert imot. Det blir en klassiker som svært mange vil lære å fotografere med.


Nikon D40x / Digit.no

Kommentarer