Fujifilm FinePix F31fd & F40fd

FinePix F31fd er ved første øyekast en lett forbedring av FinePix F30, med ansiktsprioritert autofokus og enda bedre batteritid. Det er et minikamera med et robust metallhus, 6,3 Mp oppløsning, 3x zoom med 36 mm vidvinkel, og 2,5" LCD-skjerm med 230.000 bildepunkter.

FinePix F40fd er litt slankere, har litt mer plast, og er en enklere konstruksjon enn FinePix F31fd, men har til gjengjeld fått høyere brikkeoppløsning og noe større bildebrikke.

Digit.no har testet begge kameraene og konkluderer blant annet som følger:

Det er små endringer fra FinePix F30 til F31fd, men disse endringene gjør et allerede glimrende kamera enda bedre. Forgjengerne FinePix F10 mottok omtrent det som fantes av utmerkelser, bl.a. både DIWA Awards og EISA Awards. F31fd er det minikameraet som leverer den beste bildekvaliteten ved høye ISO-verdier og det bidrar til å gjøre kameraet mer anvendelig under dårlige lysforhold, for motiver i bevegelse og for blitzopptak på lange avstander. Er du en amatørfotograf som vil ha et lite, hendig og solid kamera som dekker de aller fleste familiære situasjoner, er jeg temmelig sikker på at Fujifilm FinePix F31fd vil dekke dine behov på en høyst tilfredsstillende måte.

Er du en entusiast eller bruker du et kamera i jobb, og er på jakt etter et lommekamera, er det også grunn til å se mer på FinePix 31fd. Det er pålitelig og gir bedre bildekvalitet enn andre minikameraer når lyset er dårlig. Men entusiastene ville kanskje hatt mer vidvinkel, en enkel optisk søker og RAW-format, uten at dette er en kritikk av FinePix F31fd. Men så lite skulle til for å tilby et kamera som ville gitt også denne målgruppen sterke argumenter for å velge nettopp FinePix F31fd.


Les hele testen av Fujifilm FinePix F31fd

Forgjengerne til søstermodellen FinePix F31fd mottok omtrent det som fantes av utmerkelser, bl.a. både DIWA Awards og EISA Awards, og F31fd er minst like bra, slik vår test viser. Derfor er det gledelig når Fujifilm klarer å holde like høy bildekvalitet selv om FinePix F40fd har fått litt høyere oppløsning med 8,3 Mp. Faktisk er detaljgjengivelsen enda litt renere hos F40fd. Bildekvaliteten ved høye ISO-verdier er uten sammenligning best blant 8 Mp-kameraene, og inntil ISO 1600 helt sammenlignbar med FinePix F31fd. Det bidrar til å gjøre kameraet mer anvendelig under dårlige lysforhold, for motiver i bevegelse og for blitzopptak på lange avstander.

I forhold til FinePix F31fd er F40 litt mindre og lettere, litt mer elegant, men mangler enhver manuell funksjon, bortsett fra eksponeringskompensasjon, som du må til menyene for å finne. Det har også kortere batteritid og enda enklere serieopptak. Men det koster noen hundrelapper mindre, og har fordelen av å ta SD minnekort, som både er raskere og billigere enn xD Picture Card. Det er et glimrende familiekamera, og valget mellom F40fd eller F31fd må bli en personlig avveining mellom kameraenes eksponeringskontroll, høyeste ISO-nivå, grepsfølelse og minnekortstandard. De ekstra megapikslene til F40fd er også en reell, men liten, tilvekst ved beskjæring og forstørrelser.

Entusiastene ville kanskje hatt mer vidvinkel og blenderstyrt eksponering, en enkel optisk søker og RAW-format, men dette er ikke et kamera som henvender seg til den som legger mest vekt på dette. Likevel er vi ikke i tvil om å utrope FinePix F40fd til det 8 Mp kompaktkameraet i dag med de beste bildeegenskapene, og suverent de beste mulighetene for å ta gode bilder uten blitz i begrenset belysning.


Les hele testen av Fujifilm FinePix F40fd

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar