Spår sterk vekst for kameramobiler

En undersøkelse nylig gjennomført av InFact AS for Sony Ericsson i Norge, viser at nesten halvparten (44,5 prosent) av alle som tok bilder i julen brukte mobilkamera. Ikke overraskende var bruken høyest blant ungdom, og hele 65 prosent av dem mellom 18 og 24 år som tok bilder i julen svarer at de benyttet mobilkamera.

Mest overraskende er kanskje tallene for de eldste mobilfotografene, da nær hver tredje nordmann over 60 år som tok bilder i julen benyttet mobilkamera i perioden.

Utdrag fra pressemelding fra Sony Ericsson:
- Dette viser en relativt høy bruk av mobilkameraer i en periode hvor nordmenn tradisjonelt tar mange familie- og feriebilder. Dette til tross for at mobiltelefoner med kvalitet og funksjonalitet på linje med vanlige digitalkameraer fortsatt er et relativt nytt fenomen. Samtidig venter vi at utviklingen og spredningen av slik teknologi vil videreutvikle seg raskt, og dette utgjør et voksende markedspotensial for mobilprodusentene i tiden fremover, sier Sandsmark.

Mobilen bærer stadig flere funksjoner
Selv om nesten alle mobiltelefoner som har vært solgt i Norge de siste årene har mobilkamera, er det først i den senere tid det har kommet modeller som virkelig kan konkurrere med vanlige digitalkameraer. ? For Sony Ericsson var lanseringen av K800i, med 3,2 megapixel-oppløsning, autofokus, bildestabilisator og blits, en viktig milepæl i så måte, sier Sandsmark. - Og mottakelsen i markedet forteller oss nok en gang at mobilen er en naturlig bærer av stadig flere funksjoner som tidligere krevde separate digitale enheter.

- Flere vil droppe digitalkameraet
Etableringen av Cyber-shot som merkevare på kameramobiler er et nytt eksempel på hvordan Sony Ericsson utnytter Sony-gruppens tekniske og markedsmessige erfaring med stadig utvikling og markedsføring av forbrukerelektronikk med etablerte merkevarer.

- Fordelene ved å integrere flere funksjoner i en og samme digitale enhet er åpenbar, og mobilen har vi alle med oss uansett. I fremtiden blir det stadig mindre hensiktmessig å bære rundt på både kamera og mobiltelefon og vi tror stadig flere vil droppe digitalkameraet etter hvert som det kommer flere mobiltelefoner med høy kamerakvalitet, avslutter Sandsmark.

Kommentarer