Olympus SP-550 UZ

Med SP-550 UZ er Olympus den første produsenten som tilbyr 18x vidvinkelzoom. Modellens zoomområde er 28-504 mm (tilsvarende 35mm-kamera), noe som gjør bildestabilisering til en dyd av nødvendighet. Noen av løsningene som benyttes for bildestabilisering skal også hjelpe når du fotograferer motiver som beveger seg raskt. Ellers skilter kameraet med 7.1 megapiksler.

Pressemelding fra Olympus Norge AS:

Nær fra langt borte

Utforsk mulighetene med en ny forstørrelseskraft. Med 18x vidvinkelzoomobjektiv (tilsvarer 28-504 mm på et 35mm-kamera) må man ikke lenger forstyrre motivet, enten det er et dyr på vei gjennom naturen eller mennesker som slapper av i parken. Ettersom bilder tatt med teleobjektiv lettere blir uskarpe pga. kameraets begevelse, er SP-550 UZ utstyrt med Dual-bildestabilisering for å levere klarest mulige resultater. I situasjoner der mye skjer, har du blikk fra første rad selv om du befinner deg på trygg avstand. Du kan dessuten dra nytte av den fenomenalt høye bildefrekvensen for å ta bilder i serie med en hastighet som hittil var ukjent i denne kategorien: Opptil 15 bilder per sekund*!

Se mer av omgivelsene
Opplev et objektiv som rett og slett er allsidig. I tillegg til den forbløffende ultrazoom-funksjonen, kan vidvinkelen nå helt ut til 28 mm (tilsvarende 35mm-kamera). SP-550 UZ vil derfor gi fotografen et bredere perspektiv og mer handlingsrom. Og med 6,4 cm LCD er det enkelt å velge bildeutsnitt og å fotografere uten å være usikker på hvordan bildet blir seende ut til slutt.

Gå inn på detaljer

Se verden med et nytt blikk ved hjelp av supermakromodus ? med mulighet til å ta bilder fra bare 1 cm avstand! Fra de minste undere naturen byr på til de enkle detaljer i det daglige liv: Med SP-550 UZ har du unike fotograferingsmuligheter for hånden.

Ikke mist noe i mørket
Ikke la svakt lys ødelegge et blinkskudd: Den integrerte BrightCapture-teknologien gjør alle typer bilder klarere, selv i filmmodus! Ved hjelp av ekstra lys LCD er det en enkel sak å finne riktig bildeutsnitt, ta fotografier og videoopptak av høy kvalitet også i svært mørke omgivelser.

Komfortabel kreativ kontroll
Takket være ergonomisk design, den intuitive menyen og knappenes utforming, er det en ren fornøyelse å holde og betjene SP-550 UZ. Med P/A/S/M eksponeringsmoduser og 23 motivprogrammer finner man alltid de innstillingene man trenger. Valget mellom 25 ulike språk gjør at alle og enhver finner seg tilrette i de brukervennlige menyene.

Det allsidige Olympus SP-550 UZ gjør kreative drømmer til virkelighet. Kameraet med verdens første 18x vidvinkelzoom kommer i handelen i februar 2007.

SP-550 UZ - hovedegenskaper:
 • 18x optisk vidvinkelzoom (tilsvarer 28-504 mm på et 35mm kamera) 1:2.8-4.5
 • Dual bildestabilisering
 • 7,1 megapiksler
 • 6,4 cm/2,5? LCD med 230,000 bildepunkter
 • Høy bildefrekvens (opptil 15 bilder/sekund*)
 • Supermakromodus (inntil 1 cm)
 • P/A/S/M eksponeringsmodus
 • BrightCapture-teknologi for bedre fotografering i svakt lys ? også tilgjengelig i videomodus
 • 23 motivprogrammer (inkl. portrett, sport, nattprogram)
 • 25 språk installert
 • Internt minne samt kortplass for xD-Picture Card
 • Utstyrt med Olympus Master-programvare og litium ion-batteri
  * i 1,2 megapiksel-modus
BrightCapture-teknologi
En teknologi som ble utviklet for bedre bilder i situasjoner med dårlig lys. Den virker på to måter: i) All tilgjengelig piksel-informasjon fra bildesensoren brukes til å fremskaffe et bilde på LCD-skjermen som er mer enn fire ganger sterkere enn på vanlige skjermer. Dermed blir det enklere å finne riktig bildeutsnitt også i mørke omgivelser. ii) I enkelte opptaksmoduser økes følsomheten (i noen tilfeller reduseres oppløsningen). Resultatet blir veleksponerte bilder med nøyaktig fargegjengivelse, høy kontrast og skarphet, selv uten bruk av blits.

Dual bildestabilisering
Med dobbel beskyttelse hjelper denne funksjonen til å unngå uskarpe bilder pga. ustabilt kamera eller motiver i bevegelse. Den kombinerer høye ISO-verdier med en CCD-basert mekanisk bildestabilisator, der en innbygget gyro-sensor registrerer kamerabevegelser og tilpasser CCD-en etter dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar