Seminar om å lage fotobok

Per-Anders Rosenkvist mener det lages alt for få fotobøker i Norge. Sammen med Leif Gabrielsen holder han et gratis seminar om fotobøker onsdag 6. desember i VG-auditoriet i Akersgata, klokken 18.00. Det er gratis inngang.

Rosenkvist er lærer ved fotojournalistutdanningen på Høgskolen i Oslo. Han var med å starte bildebyrået Samfoto og har jobbet i Klassekampen. Han vil snakke mye om hvordan man kommer i gang og utvikler en ide om en fotobok.

- Alt for få fotografer gir ut fotobok i Norge. De legger lista for høyt. Har man noe å fortelle, er fotobøker et fantastisk medium, sier Rosenkvist.

For et par uker siden lanserte han, sammen med forfatter Leif Magne Helgesen, boken "Balkan". En reportasjebok med historier og bilder som skildrer livet på Balkan, blant annet sigøyneres liv, munkers hverdag, mennesker i blodhevn og konflikt, glimt inn i det religiøse Balkan og albansk bryllupstradisjon.

- Prosjektet startet med at jeg traff Leif Magne Helgesen i Kosovo i 2000. Han var sjef for Kirkens Nødhjelp i området, jeg var der i et halvt års permisjon sammen med min kjæresete, som arbeidet i Kosovo, forteller Rosenkvist.

- Jeg banket på døren til Kirkens Nødhjelp. De jobbet blant annet med Romas folket, noe jeg var interessert i å dokumentere. Dermed startet samarbeidet med Leif Magne, sier han.

Rosenkvist hadde den gangen ingen bok i tankene. Men da han i 2002 returnerte til Balkan for å være observatør for Europarådet i Serbia, begynte ideen om en bok å ta form.

- I 2004 arbeidet vi systematisk med en bok, vi hadde flere reiser til Balkan da. Vi følte det var en viktig historie å fortelle, som media ikke hadde tatt tak i, sier Rosenkvist.


Fotojournalisten - Pressefotografenes Klubbs online-magasin

Kommentarer