Nikon D40

Nikon D40 retter seg definitivt mot den nedre delen av det digitale speilrefleksmarkedet, men kameraet har arvet en rekke kvaliteter fra storebror D80.

Nikon ser ut til å ha lagt vekt på rimelig pris og brukervennlighet, samtidig som D40 kan oppvise god bildekvalitet uten at Nikon har fallt for fristelsen til å henge seg på kappløpet om flest mulig megapiksler. Sensoren som benyttes er faktisk en tre år gammel konstruksjon.

Akam.no bringer den første norske testen av Nikon D40.

Konklusjonen er blant annet som følger:

Vi må berømme Nikon for å tenke nytt med hensyn til informasjon på skjermen for nybegynnere. Det er flere løsninger der som gjør litt vanskelige begreper mye mer forståelige, og det gjør det lettere å komme i gang.

Nikon har kastet seg på bølgen av små og lettere kameraer, og det er ikke så rart, for det er mange som ikke ønsker å dra på mer enn nødvendig. De har likevel klart å beholde et godt grep for de fleste hender.
/../
Det er tydelig at Nikon har siktet seg inn mot førstegangskjøperne, og vi synes de har truffet rimelig godt. Selve kameraet tilbyr ikke mye nytt, men det er lagt inn en del nytt i brukergrensesnittet, som gjør det velegnet for nybegynnere. Prisen er også hyggelig til under 5500,- kroner inkludert kit-objektiv.

Dersom du ikke kan leve med et Nikon-kamera uten autofokusmotor integrert, er det nå svært gode priser på Nikon D70S, som er litt større, og egentlig er en klasse over.


Les hele testen hos Akam.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar