Panasonic Lumix DMC-FX01

Panasonic Lumix DMC-FX01 er så langt verdens minste kamera med 28 mm vidvinkel og 3,6x zoom. I tillegg får du optisk bildestabilisator og optikk med Leicas godkjenning.

Kameraet er testet av Digit.no, som gir denne vurderingen av hva du får igjen for pengene:

Lumix DMC-FX01 koster 4000 kroner veiledende, som kan virke mye for et 6 Mp kamera. Det som forvarer prisen er i første rekke et 3,6x zoomobjektiv med 28 mm vidvinkel og optisk bildestabilisator. Det er heller ikke noe minus at objektivet bærer varemerket Leica, skjønt jeg tror ikke man betaler stort for det. Kameraet er lite og lett, det har meget god byggekvalitet og framstår som elegant og solid. Dessuten er FX01 meget brukervennlig, med god ergonomi og fornuftig utforming.

Det som er viktigst, er at kameraet imøtekommer brukerens krav og forventninger. Vår test er nok vesentlig mer kritisk enn hva en gjennomsnitts bruker vil være, men selv våre forventninger ble imøtekommet. Ikke uten anmerkninger riktignok, men sett i lys av at dette er et minikamera, yter det bedre enn de fleste konkurrenter. I det store og hele ligger bildekvaliteten over gjennomsnittet, hastighetene og funksjonene omtrent som gjennomsnittet, mens det mangler endel finesser og manuelle muligheter som enkelte konkurrenter kan by på.

Viderekomne brukere vil sikkert savne manuelle kontroller, RAW-format og individuelle preferanser av bildekvaliteten. Det kan ikke FX01 by på, men det har likevel nyttige funksjoner som 8x forstørret etterkontroll og 16x forstørret bildevisning, eksponeringskompensasjon med histogram, seriebilder med 3 b/s og automatiske alternative eksponeringer, for å nevne noe. I sum syns jeg slett ikke at 4.000 kroner er noen upris.


Digit.no :: Panasonic Lumix DMC-FX01.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar