Fujifilm FinePix V10

Fujifilm FinePix V10 har 5,1 megapixler, Super CCD HR sensor og 3,4 x optisk zoom 38-130 (F2.8-F5.5). Kameraet har Fujifilms Real Photo Technolog og en lysfølsomhet som går helt opp til 1600 ISO. Til forskjell fra Fujifilms noe dyrere modeller lider imidlertid bildekvaliteten kraftig ved høyere ISO verdier.

Mye tyder på at du har mer igjen for å legge på noen kroner og i stedet gå for FinePix F11.

Digit.no har testet FinePix V10 og konkluderer slik:

Dersom du er på jakt etter et lite kamera med gode ytelser og stor skjerm, er FinePix V10 et godt alternativ. Det er hendig og relativt brukervennlig, selv om den store skjermen medfører et noe ukonvensjonelt grep om kameraet. Skjermen er fremragende og de optiske ytelsene er meget bra for en 3,4x zoom i så kompakt utførelse.

Dessverre klarer ikke bildebrikken å videreføre denne kvaliteten fullt ut. Under normale lysforhold leverer kameraet førsteklasses resultater, men i svak belysning vil økt ISO-verdi forårsake mer bildestøy enn ønskelig og blitzen er for svak til å gi tilfredsstillende rekkevidde med lave ISO-verdier. Svak blitz, beskjeden batterikapasitet og middelmådig betjeningskomfort er imidlertid svakheter man må akseptere i et minikamera. Desto hyggeligere er det å notere at V10 har et bedre obektiv enn hva som er vanlig for kameratypen.

Om man er klar over minikameraenes fordeler og ulemper, er Fujifilm FinePix V10 et kamera som byr på lekker design, enkel betjening og eksemplarisk bildeskjerm, gode bilderesultater under normale lysforhold og en hyggelig pris. Er du villig til å ta et skritt opp i pris og størrelse, er det ikke tvil om at Fujifilm FinePix F11 totalt sett er et bedre valg.


Digit.no :: Fujifilm FinePix V10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar