Eizo ColorEdge CE210W og CE240W

EIZO kom sent på banen når det gjelder LCD-skjermer, etter sigende fordi LCD-skjermene i starten ikke gode nok for den kvaliteten EIZO ønsket. Etterhvert ble teknologien bedre og på slutten av 2004 introduserte EIZO den første LCD-skjermen som klarte samme fargerom som Adobe RGB. Med 10- og 14-bits teknologi klarer EIZO ColorEDGE å gjengi gråtoner som tidligere var forbeholdt ekstremt kostbare CRT-baserte skjermer.

Eizos ColorEdge-skjermer er konstruerte for at møte kravene hos proff innenfor grafisk kunst, digital fotografering og andre felter som krever stor fargepresisjon. Med 10-bits hardware kalibrering og et bredt fargeomfang kan du utnytte fordelene med "myk" korrekturlesing og "på skjermen"-fargekontroll for en mer effektiv arbeidsflyt.

Pressemelding fra Profil Data as:

Eizo lanserer to nye hardwarekalibrerbare skjermer ColorEdge CE210W (21") og ColorEdge 240W (24"), spesiellt egnet for foto, lay-out, grafisk design, videoredigering og DAK.

ColorEdge CE kombinerer WideScreen formatet med rask responstid, riktige og konsise farger over tid, og profesjonell kontroll over fargegjengivelsen. Med Eizo's egenutviklede teknikk får man 14-biters fargehåntering som gir bedre fargegjengivelse særlig i mørke og lyse partier. Og med Eizo ColorNavigator CE kalibreringsprogram får man optimal hardwarekalibrering av skjermen.

14-biters fargeberegning
Eizo´s interne fargehåndtering arbeider med 14 biter internt for jevn visning av gråskala og farger, særlig i mørke skyggepartier der LCD- skjermer tradisjonellt sett har hatt problemer med å vise det riktig.

ColorNavigator CE - Hardwarekalibrering
Den Eizo-utviklede programvaren ColorNavigator CE er inkludert i begge CE-modellene som gir hardwarekalibrering med 10-bits nøyaktighet sammen med kalibrator (colorimeter eller spektrofotometer).

Etter kalibrering skapes en kalibrert skjermprofil for optimalt fargerom og fargekorrekthet. Kalibratorer selges separate fra Gretag Macbeth eller ColorVision. ColorNavigator CE er kompatibel med Mac OS X 10.2 og Windows 2000/XP eller nyere.

Fabrikkalibrert gamma
Hver Eizo ColorEdge skjerm er kvalitetsikret til å vise riktige farger og gråtoner. I produksjonen måles hver skjerm i R, G og B fargene fra 0 ? 255 slik at eventuelle ulikheter i verdiene korrigeres med skjermens innebygde 10-biters LUT (Look Up Table). Resultatet er en perfekt gamma 2,2 kurve. Og takket være den innebygde LUT-funksjonen kan skjermen senere kalibreres mellom 1,8 til 2,6 gamma utfra brukernes egne behov.

Widescreen-format
Widescreen-formatet (16:10) gir større arbeidsrom horisontalt sammenliknet med standardskjermar (4:3). To programmer, f.eks. PhotoShop og Explorer kan vises v.s.a. hverandre, eller at kan man arbeide med grafiske programmer og ha plass til flere verktøypaletter.

ColorEdge CE210W leverer 1680x1050 piksler. ColorEdge CE240W leverer 1920x1200 piksler.

Rask responstid på 8ms i mellomtoner
Det unike med ColorEdge CE 210W og 240W er at de kombinerer fargekorrekthet med rask responstid, 8 ms. CE-modellene har en overdrive-krets som gir raskere responstid som gjør ColorEdge skjermene suverent egnet for film, video og heftige spill, i tillegg til foto, design og grafikk.

Stabil lysstyrke
For at lysstyrken på skjermen skal kunne holdes stabil uavhengig av temperatur eller driftstid sitter det en aktiv lysmåler i skjermen som stadig overvåker og korrigerer slik at skjermen holder seg stabil.

I tillegg til å gi en stabil lysstyrke ser systemet til og med at skjermen kommer opp til rett nivå rett etter oppstart. Denne teknologien utviklet og patentert av Eizo, og leveres med samtlige ColorEdge skjermer.

Betrakningsvinkel
Eizo ColorEdge skjermer har betrakningsvinkel som er like god som på CRT skjermer, 170 grader. Dette gjør at flere personer kan vurdere farger bak en Eizo ColorEdge skjerm.

Kontrast og lysstyrke
Den ekstra høye kontrasten i skjermen gir riktigt svart bakgrunn hvilket gir klarere farger, også i rom med mye lys. ColorEdge CE210W og CE240W har en maks lysstyrke på 450 cd/m2 og kontrastforhold på 1000:1.

Kontrastforvalg
Funksjonen kontrastforvalg gir 3 forhåndsinnstilte bildevalg. De 3 valgene er sRGB, Custom og CAL. Dette gjør at brukeren med få knappetrykk på frontpanelet kan skifte mellom ulike innstillinger utfra programmer som skal brukes, f.eks. Photoshop og web. Custom gir egendefinerte verdier og CAL gir kalibrerte profiler med EyeOneII / Spyder2 kalibrator.

Ergonomisk fot, ArcSwing 2
ArcSwing 2-foten gir en naturlig bueformet bevegelse ved høydejustering, slik at man alltid ser vinkelrett på skjermen. Den kan vris 172° begge veier slik at skjermen enkelt kan vises til en person i nærheten. Begge modellene leveres i svart utgave.

Alternativ montering
VESA-festet gir alternativ montering for veggfeste eller på stativ.

Dobbel DVI med autoswitch og innebygd USB-hub
ColorEdge CE-modellene har doble DVI-I innganger med autoswitch som gjør det mulig for f.eks. to PCer/Macer å dele en skjerm. VGA- skjerm kan tilkobles med medfølgende VGA til DVI skjermkabel.

Skjermen kan og brukes som USB2-hub og har to utganger for tilkobling av tilbehør som digitalkamera og MP3 med overføringshastighet opp til 480 MB/s.

Visning av produkt og driftsinformasjon
Via det innebygde menysystemet kan man kontrollere produktnavn, serienummer samt total tid som skjermen har vært igang.

5 års garanti
Eizo ColorEdge skjermene omfattes av Eizos unike 5-års garanti / 30 000 timers driftstid (gjelder og korrekte farger). Eizo ColorEdge er sertifisert med de strengeste standarder som finnes for bildeskjermer, inklusive TCO 03 og TUV Ergonomie.

TCO 03 inkluderer krav på emission, miljø, gjennvinning, bildekvalitet og ergonomi. Eizo aksepterer 0 pikselfeil, maks 2 lyse subpikselfeil og maks 5 lyse+ mørk subpikselfeil. ISO-standarden (ISO 13406-2) aksepterer opp til 4 pikselfeil (hele punkter) samt opp til 20 subpikselfeil på en skjerm med 1600x1200 punkter.

Tilgjengelighet
Eizo ColorEdge CE210W og CE240W er leveringsklar og vil være normalt på lager hos distributør.

Veil. priser (inkl mva) :
 • CE210W Eizo ColorEdge CE210W
  • kr. 12.740,-
 • CE240W Eizo ColorEdge CE240W kr.
  • kr. 18.360,-
 • CG19 Eizo ColorEdge CG19
  • kr. 12.890,-
 • CG210K Eizo ColorEdge CG210
  • kr. 22.160,-
 • CG220 Eizo ColorEdge CG220
  • kr. 43.510,-
EIZO - Design, bilde og grafikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar