Gratis Media Center-klone

Media Portal har sitt utspring i XBMC - XBox Media Center, en "uatorisert" løsning for medieavspilling på modifiserte XBox-spillkonsoller. Mannen som startet utviklingen av XBMC, Erwin Beckers, forlot prosjektet i 2004 og startet umiddelbart arbeidet med en portering til PC, basert på åpen kildekode.

Selv om Media Portal foreløpig bare foreligger i versjon 0.2 er listen med funksjoner imponerende. Media Portal gir allerede nå en TV-vennlig innfallsvinkel til musikk, filmer, bilder, TV- og radioprogrammer gjennom PCen.

DinSide.no har testet programvaren.

Til vår store positive overraskelse fungerte vår USB-baserte TV-kortløsning fra Hauppage nesten helt perfekt, med opptak, timeshift og kanalbytte. Det var imidlertid litt hakking - og generell treghet, som vi ikke opplever med programvaren som fulgte med fra Hauppage. EPGen som er knyttet til Media Portal fikk vi ikke til å fungere, men teksttv-modulen fungerte helt fint.

Vi liker spesielt at mediefilene presenteres i samme mappestruktur som på diskene våre, og at ikke alt presenteres i en smørje basert på tagger i filene. Flere lokasjoner støttes også, noe som gjør det mulig å skille på flere samlinger. Da kan for eksempel toppnivået være todelt, med "Adams musikksamling" og "Evas musikksamling". Smart!

Konklusjon
Programmet har sine klare forbedringsfelter, blant annet har vi opplevd noen uforklarlige bråstopp innimellom, og uforklarlige "hopp" i belastningen av prosessoren. Likevel har vi blitt mer og mer glad i programmet de siste dagene, spesielt antallet funksjoner og mulighet for skreddersøm. Her går det faktisk Windows XP Media Center en høy gang.


Media Portal: Gratis Media Center-klone - DinSide Data.

Kommentarer