Test av LCD-skjermer

Prisen på store LCD-skjermer stuper, og du får nå svært mye for pengene. PC World har derfor testet de beste LCD-skjermene på markedet i 19-, 20- og 21-tommersklassen med en øvre prisgrense på 9.999 kroner inkl. mva.

Det kan virke som om skjermindustrien har nådd et stagneringspunkt når det kommer til utviklingen av LCD-paneler, men stikkordet for skjermene som er testet er glimrende kvalitet til en fornuftig pris.

Det produsentene har valgt å rette fokuset på den siste tiden er andre elementer som design, funksjonalitet og ergonomi. Produsenter som tidligere har ligget litt bak teknisk sett, har nå begynt å tilnærme seg de større aktørene.

Det reflekteres også gjennom bildekvalitet. Det er ikke så store forskjeller i bildekvalitet mellom skjermene lenger. Dette er spesielt godt synlig for større LCD-skjermer. For eksempel er bildekvaliteten på samtlige skjermer i 21- og 20-tommersklassen meget bra.Testens beste 21/20-tommers skjerm ble 21-tommeren NEC MultiSync 2170NX. Bakgrunnen for at nettopp denne skjermen ble kåret til best i test er fordi skjermen har meget bra bildekvalitet, ergonomi og design. Prisen er heller ikke avskrekkende. For de som ønsker en bredformatskjerm, dersom arbeidssituasjonen tilsier det, ønsker vi å anbefale Eizo FlexScan S2110W. Dette er også en glimrende skjerm med bildekvalitet av aller ypperste kvalitet.

For 19-tommerne kommer Eizo FlexScan M1900 best i test på grunn av bildekvalitet, også prisen er ikke til å komme forbi. Denne skjermen har riktignok ikke like mye funksjonalitet som de andre skjermene, men leverer likevel testens beste bilde.


PC World Norge | Tester | Gode skjermer for et kresent syn.

Kommentarer