Sony HDR-HC3

En fet feature gikk meg hus forbi ved forrige gangs omtale av Sony HDR-HC3. At kameraet tar opp HD video (HDV 1080i) er kjekt, og ikke så lite imponerende når det sies at det kan ta opp til 200 halv-bilder i sekundet, hvilket burde borge for flotte slow motion-effekter.

Sony HDR-HC3 har dessuten en "dual shot"-funksjon som innebærer at man kan filme og ta stillbilder på 2,3 megapiksler samtidig. Annet snask er HDMI-utgang, som gjør det mulig å overføre signalet digitalt hele veien til TV eller prosjektor. Noe som burde gi optimal bildekvalitet.

Utdrag fra pressemelding fra Sony Norge:

HC3E er oppfølgeren til HDR-HC1 som ble sluppet i juli i fjor, i kjølvannet av den voksende interessen for HDTV i det norske markedet. HC3E er en kraftig forbedret versjon av HC1, noe som gir brukeren bedre bilder og en enda enklere bruk.

Sonys egen kamerateknologi gir optimale bilder
I tillegg til å gi brukeren bedre kvalitet på bildene og opptakene gjennom høyere lysfølsomhet får man også hele 4 megapiksel stillkamerafunksjonalitet i tillegg. Det er ClearVid CMOS sensoren som gjør dette mulig, en ny og unik teknologi forbeholdt Sony Handycam. I kombinasjon med bildeprosessoren Enhanced Imaging Processor gir teknologien mer detaljrike bilder med høyere oppløsning enn tidligere. Prosessoren er i stand til å behandle store mengder pikseldata samtidig som den fanger både mørke og lyse felt og reproduserer dette i klare farger og naturtro lysgjengivelse på opptakene.

Andre nye funksjoner:

4 Megapiksel stillbildefunksjon
Med ClearVid CMOS Sensor kan du nå ta stillbilder med HDV Handycam med en oppløsning på 4 megapiksler.

Ta bilder og film samtidig
Med HDR-HC3E kan du ta stillibilder på 2.3 megapiksler samtidig som du gjør opptak. Bildene lagres midlertidig på kameraets internminne og overføres senere til en Sony Memory Stick Duo.

"Smooth Slow Rec" opptaksfunksjon
Opptak I ekte "sakte film" er nå mulig med Smooth Slow Rec funksjonen som bor i HDR-HC3E. Bildeprosessoren sikrer at bildene kan fanges opp i raskere hastighet enn ved normal filming. Normal film tilsier 50 bilder pr sekund, men med Smooth Slow Rec fanger opptil 200 bilder pr sekund. Med tre sekunders opptak kan man fange objekter i bevegelse og lage en slow-motion effekt.

HDMI-klarhet gir enkel avspilling også på TV
Den nye HDR-HC3E fra Sony er også HDMI-klar noe som besvarer behovet for oppkobling mot den nye generasjonen av HD-klare TV-er. Dette muliggjør avspilling av opptakene dine med HD-bilde og lyd uten at de digitale signalene forringes mellom videokameraet og TV-en. En kabel fra kameraet til din HD-klare TV er alt du trenger.

Levende farger
Den nyeste HDV camcorderen fra Sony har også en Clear Photo LCD-skjerm på 2.7 tommer som er designet for å gi brukeren klarhet i bildet og høyt kontrastnivå. Med en anti-refleksjons hinne på skjermen vil heller ikke skarpt sollys begrense muligheten til å se resultatene på kameraets egen skjerm.

Kameraet har som alle Sony modeller optikk signert Carl Zeiss. Med en Vario-Sonnar T* linse med 10 x optisk zoom og en filterdiameter på 30 med mer skulle man ha optikk nok til å klare seg. Linsen er designet for å minimere refleksjoner og annet bildestøy samtidig som den skal øke kontrastene og gjengi naturtro farger.

Verdens minste HDV-kamera
Med tanke på betjeningsvennlighet og størrelse har HC3E blitt enda lettere og mindre. Kameraet veier kun en halv kilo, noe som er et vekttap på 26 prosent sammenliknet med sin forgjenger HC1. Også omkretsen på kameraet er betydelig mindre noe som gjøre det mer hendig og enkelt i bruk.

For ferske brukere av camcordere har HDR-HC3E gjort det enkelt å komme i gang. Det finnes en egen meny med forhåndsinnstilte programmer som man får tilgang til ved et tastetrykk. I denne menyen blokkeres kameraets mange avanserte innstillinger og gjør bruken enkel og forståelig for den nye generasjonen av filmskapere.

Sony HDR-HC3 HDV 1080i Camcorder | Digital Camera Review.

Kommentarer