Ta på og se

En smak av Yann Arthus-Bertrands kjente fotoserie «Jorden sett fra himmelen» er tilrettelagt for blinde av brilledesigneren Alain Mikli.

Mikli har sørget for at blinde og svaksynte nå kan få et inntrykk av enkelte av fotografiene i Yann Arthus-Bertrands serie «Jorden sett fra himmelen».

>> Yann Arthus-Bertrands foto av World Trade Center, i tredimensjonal versjon.

Alain Mikli presenterer Ta på og se, utstillingen du kan se med fingrene. Disse følbare bildene produsert i celluloseacetate muliggjør at både synshemmede og seende kan oppdage og glede seg over det samme kunstverket.

Ta på og se er et prosjekt som får frem drømmen til Alain Mikli, samt mange andre. Alain Mikli, fransk brilledesigner og lidenskapelig opptatt av syn generelt sett, gjorde det mulig. Det er med en sterk vilje til å dele verdens skjønnhet med de blinde og svaksynte og med mye lidenskap at han bruker hele sin virksomhet til å muliggjøre dette prosjektet etter 2 års utvikling.


Bildene vil stå hos Interoptik H. Bakketeig, i Bergen, fram til lille julaften. Deretter skal de videre til et utvalg andre norske butikker i kjeden.

Les mer om prosjektet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar