Konica Minolta Z6

Konica Minolta Dimage Z6 har økt oppløsningen i forhold til forgjengeren Z5, fra 5 til 6 megapiksler. Kameraet har fremdeles 12x optisk zoom og bildestabilisering knyttet til en bevegelig sensor.

Akam.no har testet kameraet og kommer til at det er lite som skiller Z6 fra forgjengeren. Det fremheves imidlertid at videofunksjonen bare er på 320 x 240 punkter, noe som faktisk er svakere enn på Z5.

Testen konkluderer med at brukervennligheten stort sett er i orden, men at flere funksjoner kunne vært lagt ut på knapper. Det er omstendelig at så mye foregår i menyene. Konica Minolta bør foreta et gjennomgripende redesign før de sender neste generason ut på markedet.

Ser vi på hurtigheten, er bildet litt mer blandet. Autofokusen er over gjennomsnitlig rask, både på vidvinkel og på full tele. På full tele er forsinkelsen 0,88 sekunder i gjennomsnitt, noe som kan gi problemer ved fotografering av for eksempel fugler. Utløserforsinkelsen uten blits var ikke noe problem. Derimot var utløserforsinkelsen med blits litt langsommere enn gjennomsnittet. Ytelsen ved enkeltbilder på 10 sekunder, var også gjennomsnittlig. Her er det rom for forbedringer.

Bildekvaliteten er et godt stykke fra toppen, og Z6 overgås av både Kodak Z7590 og Sony DSC-H1 når vi snakker skarphet, detaljgjengivelse og bildestøy. Men vi synes ikke at bildekvaliteten var så dårlig at man bør la være å kjøpe kameraet av den grunn. Men vær oppmerksom på at fotografering på ISO-verdier over 100 ikke anbefales.

Hvis du allerede eier et ultrazoomkamera fra Konica Minolta, er det ingen grunn til å oppgradere, med mindre du har en Z1, som ikke har bildestabilisator. Hvis du står og skal kjøpe ditt første ultrazoomkamera, er Z6 verdt en vurdering alene på grunn av bildestabilisatoren. Men du bør også ta en kikk på Canon Powershot S2 IS og Sony Cybershot DSC H1, som også har bildestabilisator og 12x optisk zoom, samt totalt sett bedre bildekvalitet. Et annet kamera å overveie er Panasonic FZ30. Hvis bildestabilisator ikke er viktig for deg, bør du også kikke på Fuji Finepix 9500, som klarte seg særdeles godt på bildekvalitet i Akams test.


Akam.nos test av Konica Minolta Z6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar