Samsung Gear 360

VR-løsninger kommer for fullt, men ting tar alltid litt lenger tid enn en tror. Dermed bugner ikke butikkene av slike kameraer. Samsung har imidlertid fått sitt første VR-kamera, Gear360, ut i butikkene. Prisen er knappe fire tusen kroner-

For den summen får du et kamera med med to objektiver og tilhørende sensorer på 15 megapiksler hver. Kameraet er IP53-spesifisert (motstandsdyktig mot sprut), og har innebygget gyro og akselerometer. Batteriet skal holde til 135 minutter sammenhengende opptak.

Videofilene fra de to kamerasensorene sys sammen til en sfærisk video. Kameraet kan lagre til minnekortet for redigering ved en senere anledning, på enten telefon eller PC, eller du kan overføre direkte til telefonen.

Kun to objektiver betyr jo ganske heftig behandling av bildene, for å få disse til å smelte sammen. Dermed blir ikke dette like bra som større rigger, men her er det jo nettopp størrelse som er kameraets fortrinn.  Større rigger er dyre og de forutsetter en viss kunnskap før du går i gang. Gear 360 er derimot så enkel at hvem som helst kan bruke denne løsningen. Og selv proffer bør vite å sette pris på brukervennlighet, i en hverdag der tid er penger.

Slik kan filmene bli:Kilde: Tek.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar