DxO One


Jeg heier i utgangspunktet på nye kamerakonsepter, og DxO ONE er et slikt. Dette er et miniatyrkamera som kobles til lightning-kontakten på iPhone eller iPad. DxO One er et miniatyrkamera som i seg selv er lite - målene er 6,7 x 4,8 x 2,5 centimeter. Disse er imidlertid ikke de reelle målene, fordi dette miniatyrkameraet er en kameraenhet som er beregnet på å koples til en Apple-enhet i form av iPhone eller iPad. Likevel er det jo en meget liten og nett sak. Merk at Apple-enheten må være en av de nyere utgavene, siden tilkoplingen er en Lightning-kontakt. DxO One funksjonerer slik at når kameraet er tilkoplet en iPhone eller en iPad via Lightning-kontakten, vil kameraet virke som en vanlig kameraenhet hvor innstillingene og funksjoner som bilderedigering og deling skjer via telefon eller nettbrett. DxO One kan konfigureres til å fotografere med manuelle innstillinger, samt autoeksponering med blenderprioritet eller lukkerprioritet.

Bildedeling er naturlig nok en funksjon som DxO One er særlig sterk på, siden enheten er beregnet til å brukes sammen med Apples mobile kommunikasjonsutstyr. Dette er altså i realiteten et iPhone- og iPad-kamera.

Kompakthet er en sak for seg, men DxO One har også tekniske egenskaper som ser interessante ut. Kameraet leverer stillbildefiler i 20 megapikslers størrelse, og objektivet har en største blender på 1.8. Dette er lovende, og enda mer spennende er at bildebrikken er på 1" og at ISO-verdien kalibrert går opp til 12 800 og med et utvidet område til 51 200. Dermed handler det om en kameraløsning som også klarer svakt lys. Lukkertiden har en spennvidde på mellom 1/15 sekund og 1/8000 sekund. Stillbilder kan lagres i .jpg eller DNG.

Videodelen er heller ikke neglisjert. DxO One er et fullverdig videokamera som tar opp i MOV - H.264 - i opptil 1920x1080 piksler.

Pris og levering
I en overgangsperiode finnes kameraet å få kjøpt med eller uten programvarepakke. Versjonen med program finnes for omgående levering og den nye billigere pakningen ventes inn på lager i løpet av et par uker.
  • DxO ONE, kit med programvare, Ca.pris: kr 5.999,- inkl. mva.
    Både programvaren, DxO Optics Pro Elite Edition og DxO Filmpack Elite Edition er inkludert. 
  • DxO ONE, uten programvare, Ca.pris: kr 4.999,- inkl. mva. 
Denne nye versjonen kommer altså uten den store programvarepakken, men med på kjøpet finnes et enkelt men kraftfullt program for data, DxO connect (både for Mac og PC), samt det nye DxO Optics Pro for OS X bildeprogram.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar