Blitzdiffuser for kompaktkamera

En kompakt ringblitz er i og for seg noe som står på min ønskeliste, og dermed fremstår Olympus sin nye blitzdiffuser som et spennende produkt. Ulempen er at den kun fungerer med kameraet  TG-4.

Diffuseren, kalt FD-1, omfordeler lyset fra den innebygde blitzen slik at nærbildemotiver får jevnt lys. Den reflekterende diffuseren gjør det også mulig å fange motiver i bevegelse uten bevegelsesuskarphet – uavhengig av ISO-innstilling – ned til 15 meters vanndybde. FD-1 er egnet til å ta bilder mellom to og 30 cm fra objektivet, der den ekstreme nærheten normalt ville forhindret at lyset fra blitzen når den ene siden til motivet. For å sikre perfekt kontroll har FD-1 en spake for å kontrollere blitzens styrke. Ved å kontrollere eksponeringen av motivet i forgrunnen, kan du gjøre bakgrunnen mørkere slik at motivet kommer bedre frem.

FD-1 er spesielt designet for å gjøre det meste ut av Microscope Mode, hovedmodus i TG-4s Variable Macro-system. Den har en effektiv rekkevidde på 30 til kun to cm fra objektivet (Microscope Mode dekker 30 til en cm), og en brennvidderekkevide på 30 mm til 100 mm. Firmware-oppdateringen sørger for at kameraet automatisk velger raske lukkerhastigheter og lav ISO-innstilling som er påkrevd for å ta fargesprakende og detaljerte bilder av motiver i lite lys. Oppdateringen gjør det også mulig å justere blitzstyrken ved bruk av fingeren din. Ved å bruke spaken på siden av diffuseren kan du justere eksponeringen fra +2.0 til -2.0 EV med intervaller på 0.3 EV.

Kombinert med Microscope Mode bidrar FD-1 til å dramatisk forbedre bildekvaliteten ved store forstørrelsen, ved å benytte seg av TOUGHs 6.7x kombinerte optiske og digitale digital zoom (13.4x med Super Resolution Zoom) og ekstremt lyssterke objektiv som beholder lysstyrken selv ved vidvinkel.

Veiledende pris på FD-1 er 599 kroner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar