Movi - Live Event Video Camera

Jeg har tidligere skrevet en del om potensialet som ligger i å gjøre opptak i 4k og distribuere HD – det jeg kaller "4k til 720-metoden". Kort fortalt går dette ut på å produsere det som tilsynelatende er en flerkameraproduksjon med ett enkelt kamera.

Et noenlunde tilsvarende konsept har strømmeleverandøren Livestream utviklet til et interesent produkt, kalt Movi. Det er i og for seg ikke selve kameraet som er det mest interessante, bortsett fra at det fanger video i 4k. Det som vekker min interesse er appen som tillater live avvikling med kamerabevegelser og utsnitt – alt hentet ut av 4k opptaket. På denne måten simuleres flerkameraproduksjon.


Det er ikke noen dristig spådom å komme med: lignende konsepter vil vi se mer av i tiden som kommer og at dette vil få betydning for hvordan webTV produseres.

En egen "dockingenhet" gir opp til ti timer batteritid og mulighet for tilkobling via ulike kablede grensesnitt, blant annet Ethernet. Dermed skulle det meste ligge til rette for videostrømmer med lav feilrate. Enheten kan også gi strøm til mobilen og dermed sørge for at sendingen holdes oppe uten kjedelige avbrudd grunnet tomt mobilbatteri.Movi kan allerede bestilles i USA, men lanseres ikke før i april. Det er jo ikke så lenge til, så her der det bare å håpe at denne også finner veien til norske butikkhyller. Prisen blir, som det meste annet gøy, noen få hundre dollar.Et lite tips til DJI: lage en app som gir Osmo tilsvarende funksjonalitet. Da har du med ett en skikkelig vinner for livesendinger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar