Nikon 1 J5

Nikon lanserer i dag Nikon 1 J5 og utvider med dette utvalget av 1-serien med utskiftbar optikk. J5 har en ny baksidebelyst CMOS-sensor i CX-format som er fire ganger større enn sensoren på de fleste kompaktkameraer.

For første gang i et Nikon-kamera kan Nikon 1 J5 gjøre videoopptak i 4K.

Oppdatering: Dette er bare tull, og synliggjør faren med ikke å ha et kamera i hendene. Rett nok er oppløsningen 4k, men kun med 15 bilder i sekundet. Det er for skrot å regne!

I tillegg gir det stillbilder med hele 20,8 megapiksler og jevne intervallfilmer. Kameraet har et svært hurtig autofokussystem som gjør at man kan ta flotte bilder i svakt lys. Det er enkelt å fryse bevegelige motiver med 20 bilder i sekundet med kontinuerlig AF i den nye Sport-modusen.

En vippbar berøringsskjerm og manuelle kontroller gjør det enkelt å ta kreative bilder. NIKKOR-objektivene som er tilgjengelig, sikrer detaljrike bilder. Kameraet er utstyrt med Wi-Fi og NFC, som gjør at man raskt og enkelt kan laste opp høykvalitetsbilder via en smartenhet.

Kameraet har et ISO-område på 160–12 800 og en ny EXPEED 5A-prosessor med avansert støyreduksjon. Prosessoren er nøkkelen til kameraets lynraske autofokus, innovative støyreduksjon og krystallklare bilder. De enorme mengdene bildedata fra brikken med 20,8 megapiksler forvandles enkelt til perfekte bilder og filmer med 4K-oppløsning.

Gå aldri glipp av noe
Kameraet kan fange bevegelige motiver som selv et digitalt speilreflekskamera ikke får med seg. Ta 20 bilder per sekund med kontinuerlig AF eller opptil 60 bilder per sekund med fokus låst på første eksponering. Kameraets funksjoner for serieopptak er enkelt tilgjengelige ved å dreie funksjonsvelgeren til Sport. Du kan velge opptakshastighet og umiddelbart se raske hendelser som én gruppe med bilder. Uansett motiv sørger Nikon sitt hybride AF-system for gode resultater. Systemet bruker 171 autofokuspunkter som låser seg raskt på motivet, og veksler øyeblikkelig mellom 105 fasesøkende fokuspunkter og rask kontrastsøkende AF. Fasesøkende AF oppdager bevegelser lynraskt. Kontrastsøkende AF dekker hele bildeflaten fra kant til kant, slik at en kan få skarpt fokus på perifere motiver selv i svakt lys.

Nikon 1-film
I tillegg til å spille inn filmer i full HD, (1080/60p) er det mulig å lage videoer i 4K og utnytte kameraets hastighet til å ta utsøkte HD-filmklipp i sakte kino (120 b/s). Det raske hybridautofokussystemet til Nikon 1 med rask og nøyaktig fasesøkende AF sikrer jevn video med presis motivfølging. E-VR (elektronisk bildestabilisering) gir skarpe bilder selv ved full zoom. Takket være hastigheten til kameraets bildeprosessor kan du bruke en automatisk eller manuellfunksjon for å ta stillbilder med høy oppløsning under filmingen. Nikon 1 J5 er det første kameraet i Nikon 1-serien som har opptaksfunksjon for intervallfilming. Ved å angi at kameraet skal ta bilder hvert femte, 10. eller 30. sekund kan man vise hvordan tiden går, med i intervallfilmer i full HD, som kan inneholde opptil 300 bilder.Skap og del
Kameraet har nok plass mellom funksjonshjulene til at det er mulig å justere kamerakontroller uten å ta blikket fra motivet. Bytt enkelt mellom PSAM- og Sportsinnstillinger med funksjonsvelgeren. Endre innstillinger med kommandohjulet og legg ofte brukte funksjoner til Fn-knappen. Ergonomien på kameraet gjør at det ligger godt i hånden, og den vippbare tretommers LCD-skjermen med 1 037 000 punkter gir svært følsom berøringskontroll. Hold kameraet lavt for actionbilder, eller fotografer enkelt ovenfra i 86-graders vinkel. Ta imponerende selvportretter ved å vippe skjermen opptil 180 grader, og bruk selvportrettmodusen for å gjøre hudtoner mykere. Bildene kan enkelt deles ved å holde Nikon 1 J5 mot en NFC-kompatibel (Near Field Communication) enhet og overføre bildene. Bildene kan overføres til smartenheten via Wi-Fi ved å trykke på kameraets egen Wi-Fi-knapp. Man kan også bruke Wi-Fi-funksjonen for å fjernutløse kameraets lukker eller skape nye perspektiver ved å forhåndsvise bildene på et nettbrett eller en smarttelefon.

1 NIKKOR-objektiver
Samtlige 1 NIKKOR-objektiver er optimalisert for filmopptak. Alle som vil utforske enda flere muligheter, kan bruke Nikon sin valgfrie FT1-objektivadapter, som gjør at du kan bruke NIKKOR objektiver i DX- og FX-format med F-fatning sammen med Nikon 1.6

Oppsummering av de viktigste funksjonene:
 • Stor og rask baksidebelyst CMOS-sensor med 20,8 megapiksler: Få bildekvalitet på et nytt nivå med alt fra flotte bilder i dårlig lys til uskarpe kunstneriske bakgrunner. 
 • Flotte bilder i svakt lys: ISO 160–12800 med manuell og automatisk ISO-kontroll. Den avanserte støyreduksjonen gir tydeligere, veldefinerte bilder ved høye ISO-innstillinger. 
 • EXPEED 5A: Nikons innovative bildeprosessor sørger for utrolig klarhet. Sikrer flotte bilder og filmer i høy hastighet. 
 • Lynrask b/s: Ta bilder med rekordraske 20 b/s med kontinuerlig AF eller opptil 60 b/s med fokus låst på det første bildefeltet. 
 • Sportsmodus: gir direkte tilgang til kameraets funksjoner for serieopptak, og gjør at man kan se hurtige handlingssekvenser som én gruppe med bilder.3 
 • Avansert hybrid AF: AF-system med 171 punkter. Hele 105 fasesøkende fokuspunkter som raskt og presist låser fokus i actionmotiver. 
 • Spennende filmer: gjør opptak i ultra skarp 4K/15p, eller ta opp filmer i full HD ved 1080/60p. Ta stillbilder med høy oppløsning, og spill av HD-filmer tatt med 120 b/s, i ekstremt sakte film. 
 • Intervallfilm: Lag imponerende intervallfilmer i full HD, som kan inneholde opptil 300 fotografier. 
 • Manuelle kontroller: Kameraet har enkelt tilgjengelige PSAM-kontroller, kommandohjul og Fn-knapp. 
 • Vippbar berøringsskjerm: LCD-skjerm på 7,5 cm med 1 037 000 punkter gir enkel betjening, også når skjermen vippes. 
 • Wi-Fi- og NFC-aktivert: Enkel deling av bilder via en smartenhet. En egen knapp gir berøringstilgang til kameraets Wi-Fi-funksjoner.5 
 • Bildekontroll i sanntid med Kreativ palett: Forbedre bildene og filmene raskt og enkelt med en rekke ulike innstillinger før du trykker på utløseren via kameraets berøringsskjerm. 
 • Kreativ modus: Enkel tilgang til 14 effekter for stillbilder og filmer og fem ulike scenemoduser. Omfatter syv nye effekter, blant annet Pop, Mykere hudtoner og Retro. 
 • Beste bilde: Gjengi øyeblikkets magi med Smart bildevalg, Aktivt valg og Langsom bildevisning. 
 • Ekte stil: Nikon 1 J5 leveres i tre ulike fargekombinasjoner. Velg mellom svart kamerahus og svarte objektiver, sølvfarget/hvitt kamerahus med sølvfargede objektiver og sølvfarget/svart kamerahus med sølvfargede objektiver. 
 • 1 NIKKOR-objektivsett: Hold begivenhetene i fokus med zoomobjektivet 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3,5–5,6. 
 • Gratis programvare og lagring: Importer, organiser, rediger og del enkelt fotografier, filmklipp og bevegelsesbilder med Nikons gratis ViewNX-i-bildehub og ViewNX-Movie Editor. Dra nytte av 20 GB gratis lagringsplass på NIKON IMAGE SPACE. 


Tilleggsutstyr:
 • CB-N2220SA skinnetui 
 • AN-N2000 lærreim i sort eller hvit 
 • N-MP001 Selfie-stang 
 • EP-5F strømadapter 
 • EH-5b AC-adapter 
Tilbehør som følger med:
 • Oppladbart litium-ion-batteri EN-EL24 
 • MH-31-batterilader 
 • UC-E20 USB-kabel 
 • Kamerareim 
 • BF-N1000 kamerahusdeksel 
Tilgjengelighet og pris:
Nikon 1 J5 er tilgjengelig fra 30. april 2015. Veiledende pris for Nikon 1 J5 kit med 10–30mm VR PD-zoom er 5190,-