HTC Re

HTC Re er et actionkamera litt utenom det vanlige. Det ser ut som et periskop, med en linse som fanger inn et område på 146 grader. Dette tilsvarer en brennvidde på 17 mm. Blenderverdi er f/2,8 og objektivet har fast fokus. Sensoren er på 16 megapiksler, med mulighet for å ta video i full HD. Det er også mulighet for høyhastighetsvideo, nærmere bestemt 120 bilder i sekundet i 720p-oppløsning.

I stedet for en av/på-bryter har HTC valgt en løsning med følere i dekselet. Disse sørger for at kameraet skrur seg på så snart griper rundt det. Kameraet gir rask respons, og er dermed alltid klart til bruk. Huset er vanntett ned til en meter i 30 minutter. Det finnes også en løsning med en hette, som lar deg dykke til 3 meter.Ved hjelp av den tilhørende appen kan du  via Wi-Fi benytte mobilen som søker. Med appen har du også kontroll over alle innstillingene til kameraet. Det er imidlertid merkbar forsinkelse i videostrømmen, så de gir deg ikke full kontroll i fartsfylte situasjoner. Bildene kan deles rett fra appen om du vil, og videoer kan vises uten at du trenger å overføre dem til telefonen først.

Kameraet har ikke har optisk bildestabilisator, og egner seg derfor ikke til ordentlige actionopptak. Høyhastighetsopptakene syns vi ikke er noe å skryte av, og mangler lyd. Timelapsevideo fungerer langt bedre, der appen fgir deg god kontroll med opptakene.Les hele testen hos tu.no/