Microsoft Wireless Display AdapterApple TV og Google Chromecast har vært lenge på markedet for trådløs tilkobling, og først nå entrer Microsoft dette segmentet. Til gjengjeld tilbyr de en løsning som kan kjøre et hvilket som helst PC-bilde på skjermen. Den største forskjellen mellom Microsofts løsning med Wireless Display Adapter er at Chromecast som i utgangspunktet viser innhold som PC-en kjører i nettleseren til Google, eller i egne apper med støtte for Chromecast.

Det finnes riktignok en metode for å vise skjermbildet fra en PC til Chromecast, men dette er en eksperimentell funksjon som er ustabil, og mer komplisert å sette opp. Med Microsoft Wireless Display Adapter trenger du heller ikke å konfigurere nettverkstilkoblingen, slik du må på Chromecast. Microsoft Display Wireless Adapter virker uten at du må installere eller tilpasse noe som helst.

Chromecast er riktignok billigere, og virker også med Android-mobiler. Sistnevnte funksjon fikk ikke testeren i Tek.no koblet til adapteren fra Microsoft.

Adapteren fra Microsoft er som nevnt en erstatning for HDMI-kabelen, og har dermed ikke egne apper, slik også Apple-TV og Amazons Fire TV Stick har.

Hele testen hos Tek.no