Stakkars oss som bor i Oslo

Fotoutstillingen Stakkars oss som bor i Oslo viser frem innbyggernes egne Oslo-bilder. Velkommen til en kjærlighetserklæring til en av Europas mest utskjelte hovedsteder.

Hvorfor elsker vi å hate Oslo? Og hvorfor kan vi samtidig ikke få nok av byen vår? I over to år har bloggen Stakkars oss ironisert over vårt forhold til Oslo ved å presentere innsendte Oslo-bilder. Med sine humoristiske kommentarer har bloggen vekket latter og diskusjoner, og sakte men sikkert har den bidratt til å endre Oslos selvbilde. Fra å være en by med mindreverdighetskomplekser og frynsete rykte, er Oslo i stigende grad en hovedstad som vekker stolthet og entusiasme både på hjemme- og bortebane.

Fotoutstillingen Stakkars oss som bor i Oslo er en real kjærlighetserklæring til byen og til alle oss som ikke vil bytte den ut med verken New York eller Berlin.

Fotobloggen www.stakkarsoss.no ble startet i 2012 av frilansjournalistene Aina Kristiansen og Hanna Norberg. De fikk stadig høre at Oslo er en stygg og sjarmløs by, men fant stadig eksempler på det motsatte. Det resulterte i fotobloggen. Der viser jentene, ofte med ironisk snert, hvorfor Oslo er et vakkert sted. Byromantikerne deler både osloborgernes og sine egne blinkskudd fra vår «stygge» hovedstad. I løpet av to år har bloggen samlet mange tusen Oslo-bilder, inngått et samarbeid med Aftenpostens Osloby og høstet mye medieoppmerksomhet.

Norsk design- og arkitektursenter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar