Flickr lanserer egen markedsplass

Med mange nok amatørbilder ender et stort antall bilder opp med høy kvalitet. Vi har samlet noen på freeimages.dimag.no - dette er bilder med en fri lisens, dvs kun navngivelse er påkrevd (Husk imidlertid alltid å dobbeltsjekke lisensen).

Bildene det linkes til ovenfor er fra Flickr, og her finnes det langt flere bilder. Millioner av disse er av høy kvalitet, men langt fra alle har frie lisenser. Flickr vil ha sin del av det kommersielle potensialet og har nylif avsluttet et seks år langt samarbeid med Getty Images. I stedet oppretter de en ny markedsplass - Flickr Marketplace.

Konseptet presenteres i en bloggpost,som en «ny Flickr lisensiering». Hva en eventuelt vil kunne tjene på dette er nok ikke rare greiene per bilde, men så henvender neppe dette seg til profesjonelle. Gode amatører kan imidlertid ta vel så gode bilder, av dyktighet eller fordi de er på rett sted til rett tid, utstyrt med en porsjon flaks. Uansett, gode bilder blir det, og mange vil sikkert være fornøyde med å tjene en slant på et blinkskudd.

Legg imidlertid merke til at et stort antall bilder også er tilgjengelig helt gratis. Mer enn 58 millioner bilder med en CC-BY-lisens. Det kan være vanskelig å finne fram i dette. Bruk i så tilfelle Flickrcc.net, så søker du bare i de bildene som har oppnådd høyest rating.

Kilde: Flickr

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar