Nikon 1 v3

Nikon 1 V3 og skal ifølge Nikon være det raskeste systemkameraet hittil, med 20 bilder i sekundet og kontinuerlig autofokus. Låses fokus kommer bildefrekvensen opp i 60 bilder i sekundet, riktignok begrenset av bufferen som må tømmes etter 40 bilder. Nikon bruker dette til en forbedret «Beste bilde»-funksjon, der kameraet tar 40 bilder og lar brukeren velge hvilket bilde som skal beholdes.

Sensoren yter 18,4 megapiksels CMOS-bildebrikke med lysfølsomhet fra ISO 160 til 12 800. Sensoren er uten lavpassfilter. Autofokusen er en kombinasjon av kontrast- og fasedetekterende autofokus, hvor 105 av totalt 171 fokuspunkter er fasesøkende.


Kjappe saker dette,  men kameraet blir langt fra rimelig og spørsmålet er om den relativt lille sensoren klarer seg i konkurransen med kamera med f eks APS-C sensorer. CX-sensoren har en fjerdedel av arealet sammenlignet ned f eks Fujifilms kameraer, for ikke å snakke om Sonys speilløse alternativer, dels med sensorer i fullformat. Spørsmålet blir dermed hvem i alle dager det er som skal kjøpe Nikons speilløse alternativ.

Forgjengeren hadde innebygget elektronisk søker, men denne har nå blitt til valgfritt tilbehør. En kan også få et eget grep, som også har en programmerbar funksjonsknapp - denne kommer i tillegg til to slike knapper på kamerahuset .

Videoopptak skjer i FullHD (1920x1080) ved henholdsvis 60 eller 30 FPS. Du kan også ta 12 sekunders opptak med 120 bilder i sekundet. Mens en filmer kan en ta stillbilder, enten ved å trykke inn utløseren eller ved å benytte en automatisk funksjon som beregner når forholdene er best for å ta stillbilder.

Nikon 1 V3 slippes 17. april og vil komme i en pakke sammen med 1 Nikkor VR 10-30mm, til en veiledende pris på 8700,-.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar