Canon PowerShot G16 og S120

Canon forsterker PowerShot-serien med lanseringen av PowerShot G16 og PowerShot S120 – to nye kameraer som begge benytter Canons nye DIGIC 6-bildeprosessor og en 12,1 megapikslers 1/1,7 CMOS-sensor med ISO-følsomhet opptil ISO 12800. Begge kameraene har kontinuerlig opptak med ca. 9 bilder i sekundet.

PowerShot G16 har et meget lyssterkt f/1.8-2.8 Canon-objektiv med 5x optisk zoom med blender f/1.8 ved 28mm vidvinkel og blender f/2.8 ved maksimum brennvidde på 140mm. Det gir deg frihet til å fotografere i svakt lys, og du kan bruke korte lukkertider til å fryse motivet, selv når du bruker full optisk zoom.

PowerShot G16 har PowerShot G-seriens signaturdesign og er utstyrt med en rekke manuelle kontroller. Kameraet er designet for enkel enhåndsbetjening og har tonivås funksjonshjul, egen knapp for filmopptak, fronthjul som kan tilpasses, hjul på baksiden og snarveisknapp, noe som gjør det raskt og enkelt å få tilgang til og justere kamerainnstillingene mellom opptakene. G16 er i tillegg den første modellen i PowerShot G-serien som er utstyrt med trådløs tilkobling.

PowerShot S120 er den første modellen i S-serien og verdens slankeste kamera som er utstyrt med et f/1.8-objektiv. Med dette 24mm-objektivet med ultravidvinkel, f/1.8 og 5x optisk zoom, har du fleksibilitet til å fotografere en rekke motiver og oppnå skarpe bilder også i svakt lys. Skal du fotografere vidstrakte motiver, er 24mm vidvinkel ideelt, mens 5x zoom enkelt bringer deg nærmere motivet. Legg til en lyssterk blender og du er godt rustet i en rekke ulike opptakssituasjoner.

Med Wi-Fi-funksjonen kan du enkelt dele bilder direkte til bærbare enheter og sosiale nettsteder. Du kan også justere sentrale innstillinger på en rekke ulike måter – via egne knapper, på den 7,5 cm store berøringsskjermen eller ved hjelp av S-seriens karakteristiske kontrollring på objektivet. Dermed er det alltid du som har kontrollen.

Begge modellene byr på manuell kontroll som minner om Canons digitale EOS-speilreflekskameraer, og du har full manuell kontroll over viktige eksponeringsinnstillinger. Begge modellene har også støtte for opptak i flere formater og RAW-format som åpner for kreativ komposisjon og større frihet i etterbehandlingen.

Canons anerkjente teknologi for optisk bildestabilisering motvirker effekten av kamerarystelser slik at du unngår uønsket uskarphet i stillbilder og ustødige videoopptak. Den intelligente bildestabiliseringen registrerer automatisk opptakssituasjonen og bruker den beste innstillingen av syv tilgjengelige alternativer for bildestabilisering. Begge modellene har også innstillingen Forbedret dynamisk bildestabilisering som bruker femakset bildestabilisering til å korrigere rystelser som skyldes at kameraet roteres eller beveges opp eller ned, noe som lett skjer når du filmer mens du går eller fra et kjøretøy i bevegelse.

PowerShot G16 og PowerShot S120 støtter opptak i full HD (1 920 x 1 080, 60p) med stereolyd – perfekt til opptak av kreative videoer i høy kvalitet. Du kan bruke kameraets optiske zoom under filmopptak, mens mer effektiv autfokus i filmopptak sørger for at motivet forblir skarpt og i fokus. PowerShot G16 har detaljert filmbehandling og avansert støyreduksjon ved 60p-opptak for profesjonelle videoopptak i vanskelige lysforhold. Du kan også stille inn fokus manuelt før du tar opp film ved å bruke MF-peaking til å merke området med høyeste kontrast for å oppnå sylskarp fokus. Både PowerShot S120 og PowerShot G16 støtter opptak i MP4-format, og filmene kan enkelt kodes i kameraet slik at størrelsen på filmfilen komprimeres (med opptil 88 prosent) for rask og enkel deling – perfekt til bruk på nettbrett og smarttelefoner.

PowerShot G16 har salgsstart i ultimo september og anbefalt utsalgspris inkl. mva er 4.999,-.
PowerShot S120 har salgsstart i september og anbefalt utsalgspris inkl. mva er 3.999,-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar