Nikon D7100

Nikon D7100 får 24.1 megapiksler og en CMOS-sensor uten low-pass filter. Uten low-pass filter blir bildene mer detaljrike, ifølge Nikon. Kameraet kan ta 6 bilder per sekund, i tillegg har det video i full HD.  D7100 er vær og støvbeskyttet og veier 675 gram. Lukkeren er testet opptil 150 000 sykluser.

D7100 har fokusmotor som er nødvendig for å få autofokus med eldre (og noen nye) Nikon-objektiver. D7100 har god ytelse på høy ISO og totalt sett er bildekvaliteten til D7100 blant de aller beste for kameraer med APS-C-størrelse bildebrikke.

Akam.no har testet D7100:

Autofokussystemet har 51 punkter og kan konfigureres på mange måter og det klarer også å fokusere med objektiv med F8 som største blender (de fleste stopper på F5.6) og er dermed noe av det mest avanserte i klassen. Seriebildefunksjonen holder ikke helt samme nivå med seks bilder i sekundet som høyeste bildefrekvens (syv med redusert størrelse). Dette er absolutt respektabelt, men ikke helt på høyde med for Canon 7D og Pentax K-5II klarer også syv bilder i sekundet med full oppløsning. Bufferstørrelsen kan være en begrensing for den som ofte tar lange serier med RAW eller RAW+JPG-format, hvor det bare er plass til henholdsvis seks eller fem bilder før bufferen går full.

Videofunksjonen gir Full HD kvalitet med 30 bilder i sekundet (eller 60 interlaced i 1.3 crop-modus). Manuelle eksponering i videomodus er mulig, men blender kan ikke endres uten å gå ut av videofunksjonen og inn igjen. HDMI-porten gir ukomprimert video ut for opptak med ekstern enhet og kameraet har innebygde stereomikrofoner, inngang for ekstra mikrofon og utgang for hodetelefoner.

Totalt sett er D7100 et av de beste kameraene i entusiastklassen og fortjener opplagt en anbefaling.

Kilde: Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar