Nikon oppdaterer AF 80-400 mm

I dag lanserer Nikon et nytt telezoomobjektiv i FX-format med bred 80-400 mm brennvidde og nytt optisk design. Nikons originale AF 80-400 mm objektiv var revolusjonerende da det i sin tid ble lansert. NIKKOR var først ute med bildestabiliseringsteknologi med et allsidig zoomområde samtidig som det var kompakt for enkelt å kunne tas med overalt. Det nye telezoomobjektivet har en bedre optisk konstruksjon som mer enn oppfyller kravene til dagens digitale speilreflekskameraer.

Den nye optiske konstruksjonen har 20 elementer i 12 grupper for å passe moderne digitale speilreflekskameraer med høy oppløsning. Objektivet er utstyrt med nanokrystallbelegg, fire ED-glasselementer og ett super ED-glasselement. 

Bildestabilisatoren (VR) sikrer bedre stabilitet gjennom det brede zoomområdet og kompenserer med en lukkertid på ca. fire stopp langsommere enn normalen. Normal og aktiv VR-funksjon gir stabile opptak, mens automatisk vibrasjonsgjenkjenning reduserer vibrasjon fra lukkerutløseren når kameraet er montert på et stativ. 

AF-S NIKKOR 80-400 mm f/4.5-5,6G ED VR er tilgjengelig fra 19. mars 2013 og har en veiledende pris på 21.790,-.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar