Mobillinse som lar deg fokusere i etterkant

Den norskutviklede linseteknologien som selskapet poLight står bak nærmer seg telefonene. Med denne teknologien kan endre fokus på kameraet på et millisekund. Det er enormt mye kjappere enn et tradisjonelt linsesystem i et mobilkamera som må flytte en glasslinse i et magnetfelt.



– Vi har ansatt folk for å utvikle programvare og det er den vi viser her. Vi kaller den Touch and re-Focus. Det som skjer når du tar et bilde er at kameraet i virkeligheten tar opptil fem bilder av det samme motivet. Hvert av bildene tas med en ny fokusinnstilling, men fordi vi kan gjør det så raskt tar vi bildene så raskt at kamerabevegelser ikke betyr noe. Når du senere ser på bildet kan du peke på det og refokusere det, sier administrerende direktør i poLight Christan Dupont.

– Dette kan ikke et vanlig mobilkamera gjøre. For det første fokuserer det så tregt at du vil flytte på kameraet mellom hver gang. Dessuten endrer du bildestørrelsen mellom hver fokusering. Det slipper vi, for vi flytter ikke linseelementet, vi bare former selve linsen slik at den bryter lyset på en annen måte.

Kilde: tu.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar