Olympus XZ-10

Olympus XZ-10 er et mulig valg for alle som alltid vil ha et godt kamera med seg, eller for proffer som behøver et ekstra kamera i lommen. Kameraet er 40 % mindre enn Olympus' toppmodell XZ-2. Til tross for det kompakte formatet er det utstyrt med et i-ZUIKO DIGITAL 5x zoomobjektiv (26–130 mm) med høy optisk kvalitet og lystyrke 1:1,8–2,7.

Kombinasjonen av et lyssterkt objektiv, en 1/2,3-tommers bakgrunnsbelyst CMOS-bildebrikke, Olympus iHS bildebehandling og en kraftig bildeprosessor gir en bildekvalitet som er vanskelig å overgå. Bildeprosessoren TruePic VI som også benyttes i Olympus' lovpriste systemkamera OM-D, produserer meget levende og naturlige farger, lav støy og overlegen detaljgjengivelse. Selv ved ISO 6400 er overgangen mellom mørke og lyse partier riktig god.

Bildeprosessoren muliggjør også video i Full HD 1080p og høyhastighetsvideo med 120 bilder per sekund i HD. Den lar deg også ta en serie bilder med kameraets innebygde kunstfiltre, og direkte skape flotte bildecollager uten behov for etterarbeid på datamaskinen.

I motsetning til de fleste kompaktkameraer nærmer XZ-10 seg et profesjonelt systemkamera når det gjelder raske innstillingsmuligheter. Med multifunksjonsringen på objektivet justerer du alle nøkkelfunksjoner manuelt, uten at du behøver å ta øynene fra motivet. Blender, tid og eksponeringsprogram er eksempler på innstillinger du kan styre. For rask tilgang kan Fn-knappen på baksiden av kameraet tildeles funksjoner som ISO eller lysmålingsmetode.

XZ-10 er utstyrt med en 3-tommers berøringsskjerm med flere praktiske funksjoner. Vil du ha hjelp av elektronikken kan du markere motivet på skjermen med en lett banking. Kameraet fokuserer lynraskt, selv om motivet beveger seg, og tar bildet. Avansert i-Auto og Live Guide hjelper deg med riktig innstilling i ulike situasjoner.

Med et FlashAirTM SD-minnekort (tilbehør) lages et Wi-Fi-hotspot rundt kameraet som du enkelt kan koble din PC, Mac, iPad eller smarttelefon til. I Apple App Store eller på Android Market kan du gratis hente appen Olympus Image Share for iPhone (iOS-enheter) og Android smarttelefoner. Appen gjør det deretter lett og bekvemt å hente bilder og filmer som du kan redigere, lagre og laste opp til sosiale medier.

Kilde: Olympus XZ-10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar