Instagram vil selge bildene dine

I en endring av brukervilkårene sine melder Instagram i dag at de nå vil ha rett til å selge brukernes bilder videre, melder nettavisen CNET. I regelendringen erklærer Facebook at de har en vedvarende rett til å videreselge rettighetene for bildene på Instagram til et hvilket som helst selskap eller organisasjon.

Dette er den første store endringen av reglene siden Facebook kjøpte Instagram tidligere i år. De nye rettighetene trer i kraft den 16. januar. Brukere som ikke ønsker å gi bort bildene sine slette kontoen før den tid.

Oppdatering:
I et blogginnlegg lover Kevin Systrom, en av Instagrams grunnleggere, at de lytter til brukerne og kommer til å modifisere deler av retningslinjene. Systrom skriver videre at selskapet ikke har til intensjon å selge fotografier. En stor del av motstanden har handlet om at Instagram med nye retningslinjer kunne bruke medlemmenes fotografier i reklamer. Systrom skriver at dette ikke har vært meningen fra Instagrams side:

- Vi har ingen slike planer. Vi kommer til å forandre den delen av bruksvilkårene som kunne tolkes på denne måten. Vårt hovedmål er å unngå den type reklame som man ser i ganske mange andre applikasjoner.

Kilder: Aftenposten og Foto.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar