Android og iPhone i dårlig lys

NRKbeta har testet Samsung Galaxy S3 og iPhone 5 med tanke på fotoegenskapene i dårlig lys. Mange savner nok en sammenligning med Nokia Lumnia 920, men dette kommer nok etter hvert. Konklusjonen er uansett at kameraene på mobiltelefonene begynner å bli så bra at det er på tide at de putter inn mer av den funksjonaliteten vi er vant til fra kompaktkamera, som lengre lukkertid og kontroll over ISO. Dessuten bør produsentene gi oss flere valgmuligheter for blitzen. At den kan brukes som hjelpelys for fokus uten å fyre av når du tar bilde og at den eventuelt kan kombineres med lang lukkertid i kameraet.

Testen konkluderer med at dersom en ser på det rent tekniske ved kameraet, så stikker iPhone 5 av med seieren. En blenderåpning på 2,4 mot Galaxy S3 sin 2,6 slipper inn litt mer lys. Og prosesseringen i iPhone 5 som tillater ISO3200 kommer deg til gode når du skal knipse håndholdt i dårlig lys. Det ser også ut til å hjelpe autofokusen slik at iPhone 5 fikk fokus i enda dårligere lys enn Galaxy S3.

Men totalt sett kommer det an på situasjonen. Er det akkurat nok lys til at Galaxy får fokus og du klarer å holde telefonen i ro i et halvt sekund gir den best bilder.

Med ekstra applikasjoner viser testen absolutt best resultater med Cortex Camera + Perfectly Clear på iPhone 5. Men det var bare et lite ekstra eksperiment i denne testen. Der er det nok mye mer å hente også hos Android. Androidplattformen tillater mer direkte tilgang til maskinvaren i telefonen. Så med mer forskning og testing av flere apper vil vi nok kunne få langt bedre resultater på Galaxy S3 også.

Les hele testen: NRKbeta setter Android og iPhone i dårlig lys

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar