15 journalister for å dekke en vanlig begravelse

Dagbladets Magasinet hadde for et par år siden en sterk reportasje "Den usynlige" - presentert som "jakten på en død manns liv". Kristopher Schaus bok På vegne av venner handler også om samme tema.

I en omfattende webdokumentar har Toronto Star dekket kanadiske Shelagh Gordons begravelse. Hun var ifølge en helt vanlig person, men likevel valgte avisen å sende hele 15 journalister for å dekke begravelsen.

Hovedforfatter Cathrerine Porter forteller i artikkelen i Toronto Star at hun ble oppmerksom på Gordon da hun leste nekrologen hennes en måned før saken ble publisert.

Forbes magazine spør Porter hvorfor avisen valgte å lage en så omfattende dekning på en helt vanlig person. Svaret er at Porter ved et tilfelle fant et flott liv som ikke var blitt lagt merke til av noen utenfor Gordons familie, og redaksjonen følte dette var en historie vel verd å fortelle.

- Vi hyller ikke andre i vårt samfunn. Og vi hyller ikke det ordinære. Vi er så veldig kjendisorienterte nå. Alle som leste historien og kom bort til meg etterpå snakket om livets skjørhet. Vi lever alle hastige liv, men etter å ha hørt historien om Shelagh, gikk det opp for meg at livet er en samling av dager. Og så er det over.

Kilde: Journalisten.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar