Panasonic TZ20

Panasonic TZ20 er utstyrt med vidvinkeloptikk fra Leica med 16x optisk, eller hele 21x med den forbedrede Intelligent Zoom. TZ20 gjør opptak av video i full-HD (1920x1080), og det hele er mulig å laste opp direkte til YouTube etterpå med det nye programmet Lumix Image Uploader. Det er også mulig å ta 3D-bilder med TZ20. For å se disse trengs imidlertid en HDTV med 3D-funksjon.
Akam.no har testet TZ20, og onkluderer blant annet som følger:

Panasonic var en av de første produsentene som laget superzoomkameraer som var kompakte nok til å gå i en lomme til tross for et zoomområde på 10x eller mer. De har da også dominert denne klassen med sine TZ-modeller i flere år.

TZ-serien oppdateres gjerne årlig og vi har testet toppmodellen i 2011 som heter TZ20. Det er et utmerket kamera og bærer preg av å være en modell Panasonic har finpusset gjennom en årrekke. TZ20 er brukervennlig, raskt i bruk, rimelig kompakt, har hele 16x optisk zoom, tar opp Full HD video og har en god stabilisator. GPS er innebygd og TZ20 har både masse automatikk og mulighet for full manuell kontroll.

RAW-støtte mangler imidlertid og TZ20 har ikke den praktiske panoramafunksjonen som finnes i en del Sony og Fujifilm-kameraer. Et område hvor TZ20 skuffer litt er bildekvaliteten. Den er riktignok bra på mange områder, men en av de dårligere på høy Iso.

Konkurrentene har blitt mye bedre de to siste årene og selv om TZ20 er jevnt bra på mange områder er det ikke noe opplagt førstevalg i denne klassen. Det blir derfor ikke noen Akam-anbefaler utmerkelse på årets TZ-utgave. Det er likevel et meget bra kamera, og det finnes en rimeligere variant med færre funksjoner som heter TZ18.


Les hele testen hos Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar