Canon EOS 7D

Canon EOS 7D har en APS-C CMOS-sensor med 18 megapiksler med serieopptak av inntil 8 bilder per sekund, samt videoopptak i HD-kvalitet med valgbar bildefrekvens - dvs dette er knyttet til TV-standardene PAL (25/50 b/s) og NTSC (30/60 b/s).

Videoegenskapene er dermed betydelig forbedret i forhold til EOS 5D Mark II, som også har gode videoegenskaper, som gjør opptakene langt bedre egnet til videre redigering og bruk.

Akam.no har testet Canon EOS 7D, og konkulderer blant annet som følger:

Bildekvaliteten er svært god - noe av det beste vi har sett fra et kamera med APS-C-brikke. Alle vanlige parametre for bildekvalitet er under kontroll, og selv om det fortsatt er et stykke opp til den kvaliteten man får fra fullformatkameraer, er det imponerende resultater når man tar pikselstørrelsen i betraktning. Egenskapene vi ser likner mye på EOS 50D, men på grunn av litt flere piksler, får du litt flere detaljer. Støyen er på omtrent samme nivå, mens det dynamiske omfanget er så vidt lavere. Dessverre ser vi tydelig at man får mindre utav pikslene etter hvert som de blir mindre. Du får dermed ikke 50% mer utav 18 megapiksler enn du gjør utav 12 på samme brikkestørrelse.

Det har vært en glede å teste EOS 7D. Ikke bare er det et kamera som mange har ventet på i årevis. Når det endelig kommer, er det gjort skikkelig. Kameraet har det du ønsker deg, med mindre du har helt spesielle behov, eller noen andre betaler kameraet for deg. Med enkelte unntak er det gjort en god jobb med å la brukeren selv bestemme hvordan kameraet skal fungere.

Er det noe man savner i det hele tatt? Det er i så fall ikke mye. Man ønsker seg selvfølgelig den samme høye bildekvaliteten som man finner på fullformatkameraer, men det er naturligvis ikke realistisk å forvente av et crop-kamera. Vi er svært fornøyde, og gir kameraet en uforbeholden anbefaling.


Les hele testen hos Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar