Bjørn Opsahl - Ask the Dust

Stenersenmuseet presenteret over 30 nye fotografier av den norske fotografen Bjørn Opsahl i utstillingen Ask the Dust.

Bjørn Opsahl er kanskje best kjent som motefotograf og regissør, men har også gjort seg bemerket som en fremragende kunst fotograf. Opsahl, som begynte som selvlært fotograf, har bygget seg opp til å bli en av de mest ettertraktede fotografer i motebransjen.

Opsahl debuterte som kunstfotograf i 2005 med utstillingen Deadscapes. De golde, folketomme, men også høyst estetiske fotografiene ble et kunstnerisk gjennombrudd for Bjørn Opsahl, og dannet et solid grunnlag for hans videre arbeid.

Utstillingen som vises på Stenersenmuseet omfatter helt nye fotografier som er tatt både i Norge og i USA. Den tvetydige utstillingstittelen, som er hentet fra romanen til den italiensk-amerikanske forfatteren John Fante, gjenspeiler de komplekse underliggende temaene i fotografiene. På samme måte som Bjørn Opsahls fotografier fanger både tomhet, og det vakre, henviser tittelen til noe som virker uklart samtidig som det er vakkert og poetisk. Fotografiene handler om livets mysterier som ligger skjult i skyggene og krokene, i støvet på veien, og på fortlatte, folketomme steder over hele verden. En hel univers utfolder seg i detaljene som Bjørn Opsahl fanger i kameralinsen.

26. juni – 30. august, 2009
Kurator: Selene Wendt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar