Canon EOS 500D

Canon lanserer nye EOS 500D med 15,1 megapiksler, og dette blir det andre EOS-kameraet med videofunksjon. EOS 5D Mark II var først ute med en svært god videofunksjon, men ligger i en høy prisklasse. Med 500D viderefører Canon nå videoopptak i full HD til forbrukersegmentet.

Sensoren i 500D er en APS-C CMOS-sensor med ISO-følsomhet på opptil 3200, som kan utvides til 12800. Det gjør det mulig å fotografere med godt resultat i situasjoner med svært lite tilgjengelig lys. Canons DIGIC 4-prosessor sørger for fremragende støyreduksjon.

Videoopptak i er i "full HD-kvalitet" (1080P) - dog en sannhet med modifikasjoner da frameraten ser ut til å bli begrenset til 20 bilder per sekund. Du kan velge lavere oppløsning og ta opp i 720P- eller VGA-kvalitet.

Fra pressemeldingen:

Alle detaljer avsløres
En Clear View LCD-skjerm på 3,0 tommer gir presis forhåndsvisning og avspilling av bilder. Kameraet har samme type skjerm som anerkjente EOS 5D Mark II med oppløsning på 920 000 punkter, noe som gir meget detaljert bildevisning, presis fokussjekk og tydelig visning av EOS-menysystemet. I tillegg til å gjøre det enklere å fotografere fra vanskelige vinkler, har direktevisningen også alternativer for kontrastbasert AF og Ansiktsgjenkjenning AF. Disse funksjonene gir autofokus i kompaktkamerastil mens bildet vises i sanntid på LCD-skjermen, noe som spesielt er nyttig for nybegynnere innen digital speilrefleksfotografering.

Rask prosessor, rask fokus
Canons DIGIC 4-prosessor gir serieopptak på opptil 170 JPEG-bilder med 3,4 bilder i sekundet . Canons AF-system som har 9 individuelle sensorer der det sentrale AF-punktet er en presis kryssensor for f/2.8 eller mer lyssterke objektiver, sørger for imponerende rask fokusering.
DIGIC 4-prosessoren og CMOS-sensoren sørger sammen for eksepsjonell støyreduksjon og 14-bits bildeprosessering som gir jevne fargegraderinger og naturtro farger. DIGIC 4 gir i tillegg meget rask oppstartstid og umiddelbar visning av bildet som er tatt.

Karakteristisk EOS-kvalitet
Til tross for EOS 500Ds kompakte og lette kamerahus, rommer det alle de avanserte teknologiene du forbinder med EOS-systemet. Samtlige detaljer på EOS 500D – fra den store, lyse søkeren til det meget intuitive EOS-menysystemet – er designet for å gi brukeren en førsteklasses fotoopplevelse.

Bildekvaliteten beskyttes av det integrerte EOS-rensesystemet som reduserer, avviser og fjerner støv fra sensoren. Mer gjenstridige støvpartikler kan fjernes under etterbehandlingen av bildet ved hjelp av Dust Delete Data som brukes på bildet i kameraet, og Canon-programmet Digital Photo Professional som følger med kameraet.

Programmet Digital Photo Professional inneholder omfattende funksjoner for RAW-redigering, blant annet et hurtigskjekkverktøy, beskjæringsverktøy og stempel-verktøy samt mulighet til å endre lysstyrke, hvitbalanse og bildestil for RAW-bilder. Programvarepakken inneholder også EOS Utility og Picture Style Editor og gir enestående fleksibilitet i etterbehandlingen.

Kameraet er kompatibelt med alle Canons EF- og EF-S-objektiver og Speedlite-blitser i EX-serien, inkludert den ekstremt kompakte og avanserte nye Speedlite 270EX - blitsen med effektiv lysspredning, indirekte blitsfunksjon og rask oppladning fra kun to AA-batterier. Det gjør det mulig å sette sammen en utstyrspakke som er spesialtilpasset for hver enkelt fotograf.

"EOS 500D kombinerer eksepsjonelle stillbilder med full HD-video og skyver grensene for hva fotografer kan forvente av et kamera," sier Trond Langeland, leder for Canon Consumer Imaging i Norge. "Fotointeresserte kan nå forevige livets viktige øyeblikk på sin egen kreative måte."
Alle Canon-fotografer kan bli medlem på CANON iMAGE GATEWAY og få tilgang til siste nytt om EOS, nyttige oppdateringer og annen EOS-informasjon i tillegg til verktøy for å lage videopodcast og lagre bilder på nettet.

EOS 500D priser:
 • EOS 500D hus: 9999,-
 • EOS 500D 18-55mm IS kit 10999,-
 • EOS 500D 18-200mm IS kit 15799,-
 • EOS 500D vil være i salg fra mai 2009.
Sentrale funksjoner:
 • 15,1 megapikslers APS-C CMOS-sensor
 • Filmopptak i full HD-kvalitet og HDMI-tilkobling for visning og avspilling på HDTV
 • ISO 100–3200 (kan utvides til 12800)
 • Serieopptak med 3,4 bilder i sekundet
 • Serieopptak på maks. 170 store JPEG-bilder
 • 3,0-tommers Clear View LCD-skjerm med direktevisning
 • Bredt 9-punkts AF-område med senterpunkt av krysstypen
 • Rask DIGIC 4-ytelse og suveren bildekvalitet
 • Integrert EOS-rensesystem
 • Kompatibelt med Canons EF- og EF-S-objektiver og Speedlite EX-blitser, inkludert nye SPEEDLITE 270EX, TS-E17mm f4L og TS-E24mm f3.5L I
Mer informasjon om selskapet finnes på www.canon.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar