"Hard Rain"

Fotoutstillingen Hard Rain av Mark Edwards er et sterkt og tankevekkende bidrag til klimadebatten. Prosjektet startet i juli 1969, etter at Edwards gikk seg vill i utkanten av Sahara. Han ble funnet av en tuareg-nomade som førte ham til sin leir. Her hørte Edwards samme kveld Bob Dylans "A Hard Rain's A-Gonna Fall" på en primitiv kassettspiller.

Opplevelsen inspirerte Edwards til å illustrere hver linje av denne episke sangen. I årene som fulgte reiste han til over 150 land for å fotografere og dokumentere det han omtaler som menneskets kollisjon med naturen. Drøye 37 år senere foreligger nå resultatet: utstillingen og boken Hard Rain - Our headlong collision with nature.

Bob Dylans tekst er i utstillingen og i boken et poetisk rammeverk til å diskutere verden slik vi ser og opplever den. Edwards setter ikke minst fokus på konsekvensene av menneskeskapte klimaendringer.

Utstillingen Hard Rain åpnet i Eden, England, på Dylans 65-års dag i 2006 og har så langt vært sett av over 10 millioner. Den turnerer verden rundt og kan ut året oppleves på Teknisk Museum.

Utstillingsperioden er forlenget til mars 09.

Se bilder fra utstillingen og utstillingsåpningen her!Norsk Teknisk Museum - Fotoutstilling: Hard Rain

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar