Nikon D700

D700 er Nikons nye speilreflekskamera med fullformats brikke, 12,1 megapiksler og den samme bildekvaliteten som fra D3. Med eksepsjonell lysfølsomhet og lav støy har Nikon D3 blitt populær blant actionfotografer, og D700 byr nemlig på den samme bildekvalitet. D700 har også det samme hurtige bildebehandlingssystemet EXPEED, med 14-bits A/D-konvertering og 16-bits bearbeiding.

Digit.no har testet Nikon D700, og konkluderer som følger:

Kamerahuset har klassisk Nikon-design og vil derfor falle rett i fingrene på en erfaren Nikon-bruker. Om vi ser bort fra menyene er det egentlig ikke så stor forskjell mellom de ulike merkene, så overgangen bør gå ganske lett selv om man er flasket opp med et annet fabrikat.
/../
Fortsatt er det problemer knyttet til fullformatet. Det er slett ikke slik at alle objektiver for 35 mm film er velegnet for 35 mm digitalt og den sjenerende vignetteringen ved bruk av vidvinkel krever en snarlig løsning. Størrelse, vekt og kostnader er også utfordringer som taler mot fullformat, i hvert fall overfor amatørmarkedet. Olympus har i så måte et vellykket alternativ i Four Thirds, men brikkestørrelsen er, og vil alltid være, en svakhet ved deres system.
/../
Bruksmessig vil D700 være hendigere enn D3 og sånn sett sikkert være et førstevalg for fotojournalister, mens mange pressefotografer sikkert ville velge D3 på grunn av den ekstra hastigheten ved serieopptak. Bildemessig er det ingen forskjell. Etter å ha saumfart både generelle opptak og kontrollerte studioopptak er det ingen vesentlige forskjeller mellom de to kameraene. Begge er enestående ved høye ISO-verdier og med det rette objektivet er det ingen konkurrent på markedet i dag som kan måle seg med noen av dem. Min eneste innvending er at den evaluerende lysmålingen i D700 bør trimmes ned for å unngå at høylys brenner ut ved JPEG-opptak.

Den oppmerksomme leser har sikkert registrert at jeg ikke har kritisert begrensningen på 12 Mp, at den innebygde blitzen er svak, eller at kameraet mangler skikkelig autofokus ved Live View. Det skyldes at jeg ikke tror den alminnelige proff-fotograf vil forsake hastighet eller støyfrie opptak mot flere megapiksler, ei heller at innebygd blitz har annet enn en birolle, eller at hurtig autofokus ved Live View er et viktig kriterium for denne kjøpergruppen.

Min oppsummerte konklusjon er at Nikon D700 er det best bygde og mest fullkomne speilreflekskamera siden den digitale tidsalder erobret fotomarkedet.


Nikon D700 - digit.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar