Animerte dager i Fredrikstad

Etter to år i dvale er "animerte dager" tilbake, med Norges største, viktigste og hyggeligste animasjonsfestival. Onsdag 7.november til søndag 11.november 2007 ønskes alle animasjonsinteresserte velkommen til Fredrikstad.

Oscar-nominerte Jonas Odell har takket ja til å være innleder ved et seminar om animert dokumentar. Odell har spesialisert seg på en teknikk hvor forskjellige former for animasjon mikses med live action.

Odells film "Never Like the First Time" ble oscarnominert I 2007. Det er en animert dokumentar basert på radiointervju med svensker som forteller om sin seksuelle debut. Filmen vant gullbjørnen for beste kortfilm under Berlin Film Festival i 2006.

De siste årene har Jonas vært en meget ettertraktet regissør for musikkvideo og har laget videoer for blant annet U2 og Infadels. For videoen til Take me out (Franz Ferdinand) fikk han prisen "Breakthrough video of the year" under MTV Music Awards 2004.

Deltagere ved seminaret kan søke reisestøtte hos Norsk Filmutvikling.

Festivalen blir avviklet i Fredrikstad kino (for 7. år valgt til beste kino i Norge). Det vil bli tre konkurranseprogram for norsk og nordisk-baltisk animasjon i tillegg til nye og spennende filmer.

Kommentarer