Matt Mahurin

Matt Mahurin kommer til Nordic Light Events i august. Mahurin gikk rett fra skolebenken til å lage forside-illustrasjoner for Time Magazine. Han har laget musikkvideoer for Peter Gabriel, Metallica og U2. Og han har laget sin første spillefilm. Nå lager han spennende rockevideoer for nye og ukjente band. Du kan se hans musikkvideoer på kinoen i Kristiansund under Nordic Light, og høre hvordan fotografen arbeider. Matt Mahurin startet som tegner og maler. Selve prosessen tiltalte ham, utfordringen i å bestemme seg for et motiv, skisse det opp og så male det. Det samme ritualet om og om igjen.

- Da jeg begynte å fotografere var det egentlig bare å forandre ritualet. Fotografiet involverte et kamera og den ferdige forstørrelsen. Til å begynne med lagde jeg for det meste illustrasjoner, senere fotograferte jeg mer reportasje. Plutselig var det slutt på å lage bilder i studio, jeg kunne befinne meg i en fengsel i Texas eller på en abortklinikk i et annet land. Dette var en helt ny situasjon. Som maler bruker du det du ser som rå-materiale for et bilde du skaper i atelieret. Som reportasjefotograf hadde jeg tilgang til motivene, men ikke kontroll med hva som utspilte seg foran kameraet. Jeg måtte velge øyeblikket og bestemme motivet der og da.

Da det ble mulig å bearbeide bilder digitalt, fikk Matt Mahurin på en måte penselen tilbake. Plutselig var det mulig å male i et fotografi med en elektronisk pensel.

Mange av Matt Mahurins bilder er åpenbart manipulerte. Han utnytter moderne, digital teknikk for å skape et bilde slik han ønsker det. Hans tidligere bilder er hovedsaklig utført i svarthvitt og kjennetegnes av mørke skygger og kontraster. Mahurin var som de fleste andre påvirket av lett tilgjengelige effekter som mange fotografer har benyttet seg av før han. Det er en del av en modningsprosess.
I en periode jobbet Mahurin både med maleri, fotografi og film. Han malte når han var alene i atelieret. Når han fotograferte var det en interaktiv prosess med motivet. Å lage film involverte et helt annet og mye større apparat.

- Når du lager film trenger du masse folk. Jeg måtte forholde meg til mye energi og ukjente faktorer på filmsettet. Det blir en annen sosial situasjon, du må delegere mer og jobbe med andre mennesker. Prosessen vokser og endrer seg hele tiden, mener han.

Matt Mahurin gikk fra å sitte for seg selv og tegne og male til å eie et produksjonsselskap med fast ansatte på heltid. Et filmsett kunne involvere 30, 40 mennesker. Mahurin kom til et punkt hvor han ville begynne helt på nytt. Han la ned produksjonsselskapet og gikk tilbake til en tilværelse hvor han nå gjør alt selv.

NLE - Nordic Light Events

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar