Heidi Wexelsen Goksøyr - "Himmelrom"

Heidi Wexelsen Goksøyrs fotografier er for en stor del en utforskning av motivets form, flate og rytme. Bildenes særegne visuelle språk utrykker stemninger som ensomhet, vektløshet, lekenhet og samhold ofte i en slags magisk drømmeverden. Bildene forholder seg ofte til grunnelementene vann, luft eller jord.

I Stille fall - oppdagelser av vann (2005) og Under overflaten (1999 - 2001) kommer nettopp fascinasjonen for vann til uttrykk både som en nærstudie av vanndråper og mennesker i samspill med vann. Ved siden av en sanselig og forførende estetikk formidler bildene kroppslige erfaringer og mentale tilstander.

I Galleri Trafo2 viser Goksøyr sitt nye prosjekt Himmelrom, hvor hun har flyttet seg fra vann til luft. Bildene viser svevende mennesker / vesener i lufta, enten i himmellandskap eller over konkrete jordiske landskaper. Figurene danner nærmest kaleidoskopiske mønstre som i samspill med landskapene kan lede tankene mot det overjordiske og drømmeaktige. Her blir arven fra surrealismen tydelig. De berører også gjenkjennelige temaer som menneskets gamle drøm om å fly, falledrømmer og forestillinger om besøk fra utenomjordiske skapninger. Bildene er fotografert og bearbeidet digitialt.

Goksøyr bor i Nittedal og er utdannet ved Fotografisk Fakultet i Praha. Hun debuterte ved Statens høstutstilling i 1993 og har siden stilt ut en rekke steder som Norsk Museum For Fotografi / Preus Museum, Kunstnerforbundet i Oslo og Fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund, Dessuten er hun innkjøpt av blant annet Norsk museum for fotografi / Preus museum, Høyskolen i Agder, Universitetet i Tromsø og Skien Kommune.

Galleri Trafo

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar