Fujifilm FinePix S6500fd

Fujifilm FinePix S6500fd har tatt med seg det beste fra forgjengeren S5600 og tilført en rekke forbedringer.

Blant forbedringene er større og bedre Super CCD HR bildebrikke, samtidig som kameraet har fått den samme 10,7x zoomen som storebrødrene S9500 og S9600, hvilket betyr en brennvidde på 28-300 mm og 1 cm supermakro. Lagres bildene som JPG er ppløsningen 6 megapiksler, men på grunn Fujifilms spesielle sensorteknologi er RAW-filene på 12 megapiksler. Lysfølsomhet opp til ISO 3200 står i en særstilling i denne klassen og sensoren er blant de mest støysvake, uansett klasse.

Digit.no har testet Fujifilm FinePix S6500fd og konkluderer blant annet slik:

Siden altfor mange som kjøper et speilrefleks ikke benytter seg av muligheten til å supplere med ekstra optikk, ville de fleste av dem fått mer ut av fotohobbyen ved å velge et "megazoom"-kamera. FinePix S6500fd er et av de mest prisgunstige alternativene, ikke minst takket være 28 mm vidvinkel og 600 mm tele (med digital zoom), 1 cm makro og fremragende bildekvalitet (spesielt med RAW). At det "bare" har 6 Mp oppløsning, er faktisk av underordnet betydning, ikke minst siden det leverer 12 Mp RAW-filer.

Minussiden er at S6500fd har en "syntetisk" speilreflekssøker som dessverre gjengir detaljer vesentlig dårligere enn enhver speilreflekssøker. Fordelen er at søkeren gir samme informasjon som på LCD-skjermen, samt at den store skjermen også gir levende opptaksbilde og derfor kan brukes i stedet for søkeren. Prismessig er det ikke lenger så mye dyrere å kjøpe et speilreflekskamera, men da skal man ta i betraktning at standardzoomen som følger med har vesentlig mindre zoomområde og dårligere lysstyrke, gjerne også dårligere makroegenskaper. Videoopptak får man heller ikke mulighet til.

Jeg vil ikke si at FinePix S6500fd er det ideelle kamera for alle, men jeg er overbevist om at svært mange amatører med moderate krav og behov vil bli mer tilfreds med et Finepix S6500fd enn med et speilreflekskamera. Kameraet vil dessuten dekke et større bruksområde med sin 10,7x zoom, ansiktsgjenkjenning, levende skjermbilde, videoopptak og de andre fordelene som de fleste speilreflekser mangler.


Digit.no :: Fujifilm FinePix S6500fd

Kommentarer