Fujifilm FinePix F30

Finepix F30 har tatt utgangspunkt i suksessen F10/F11 og forbedret et allerede bra produkt. Mange små forbedringer gir et kamera vi oppfatter som en betydelig oppgradering. Kamerahuset har også fått et litt annet utseende, noe mindre og mer avrundet.

Sentrale data er oppløsning på 6,3 megapiksler, 3x zoom med 36 mm vidvinkel, 2,5" LCD-skjerm med 230.000 bildepunkter, programmert automatisk eksponering med 15 motivprogrammer pluss lukker- og blenderprioritet.

Bildekvaliteten teller selvsagt mye. Dette var da også forgjengerens fortinn, og den nye sensoren gir enda litt bedre bilder ved høy ISO. LCD-skjermen har fått høyere oppløsning og menysystemet er forbedret.

Akam.no har testet Fujifilm FinePix F30 og konkluderer slik:

Det største minuset for entusiaster som ønsker et lommekamera med god bildekvalitet er mangel på manuell kontroll. Separate innstillinger for bildeparametere som fargemetning, kontrast og oppskarping står høyt på ønskelisten. Vi forstår heller ikke hvorfor det er utelatt fordi dette kun er parametere som elektronikken bruker ved generering av bildefilene og tre ekstra menypunkter er alt som skal til. Vi ønsker oss også litt bedre vidvinkel. 28mm hadde vært bra, men selv 30-32mm ville vært en stor forbedring i forhold til 36mm som er det F30 tilbyr.

Vi fikk også utbrente høylys i noen situasjoner. Dette lar seg relativt enkelt rette med eksponeringskompensasjon. Utfordringen er å oppdage problemet før du sitter hjemme foran PCen. Dagens LCD-skjermer (dette er ikke spesielt for F30) klarer ikke å vise nyanser på dette nivået, og F30 mangler histogram.

Stadig flere konkurrenter tilbyr optisk bildestabilisator, også i denne klassen med kameraer og det mangler i F30. Mindre støy ved høye ISO-verdier kompenserer noe for dette, og i øyeblikket får man ikke noe kamera med både bildestabilisator og gode egenskaper ved høye ISO-verdier. Og vi ønsker oss selvfølgelig begge deler.

Konklusjonen må uansett være at F30 er førstevalget hvis du ønsker et kamera du kan sette på full automatikk og bare knipse i vei. Ønsker du full manuell kontroll har det en del svakheter, og du må selv avgjøre om bildekvaliteten i svakt lys veier opp for manglende kontroll over bildeparametre.


Akam.no - Test av Fujifilm FinePix F30

Kommentarer