Ricoh GR Digital

Ricoh GR Digital skal ta opp arven etter det analoge prestisjekamera GR1. Bygd i robust magnesium og med et fremragende 28 mm objektiv, men uten optisk zoom. Kameraet har 8 Mp, en 2,5" LCD-skjerm og det man kan forvente av manuelle funksjoner.

GR Digital Ricoh er primært et kamera for den spesielt interesserte. Et kamera uten zoom-muligheter til 6.500 kroner finner neppe et bredt publikum.

Ricoh har nå lansert GR Digital Creative Set som inkulderer en vidvinkelkonverter 21 mm bildevinkel samt en ekstra optisk rammesøker. Prisen for hele Creative Set-pakken er 7.500 kroner.

Testen i digit.no konkulderer med å bessvare hvorvidt Ricoh GR Digital gir mye for pengene:

Svaret er både avhengig av dine egne behov og av om du vurderer GR Digital Creatvie Set, eller kun kameraet. Helt klart er dette et kamera du bør skygge unna hvis du liker å komme litt innpå og zoome. Det er også et kamera med mindre gode egenskaper ved høy ISO. Men hvis du liker å betrakte verden gjennom en vidvinkel og setter pris på høy bildekvalitet, er det et godt valg om du har pengene.

Ved siden av egenskapene ved høy ISO, er det hastighet som bremser oss mest. RAW-formatet, som burde vært en stor fordel, kvier vi oss for å bruke, for det låser kameraet i mer enn ti sekunder. Heller ikke JPEG lagres særlig hurtig, og fyller fort opp det lille bufferet. Men, disse egenskapene er ikke dårligere enn mange andre kameraer, det er bare det at ambisjonene (og prisnivået) gjør at vi ønsker oss en god del mer.

Ambisjonene stiger i takt med at vi venner oss til kameraet, dets utforming, dets kontroller og dets muligheter. Da setter vi pris på de svært gode bruksegenskapene, den suverene optikken og den gode bildekvaltiteten som tross alt er det viktigste for de fleste potensielle kundene. Prisen på 7.500 kroner (for settet) er stiv, men det kompakte kameraet og de gode egenskapene ville forsvart en slik pris dersom også ytelsen var i samme klasse og kameraet hadde hatt en optisk søker.


Digit.no :: Ricoh GR Digital.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar