Panasonic LX1 får DIWA Gold

Panasonic LUMIX DMC-LX1 er verdens første digitalkamera med en bildebrikke i det nye, populære 16:9 bredskjerm-formatet. Kameraet tilbyr også mange spennende finesser, slik som 8,4 Mp bildeoppløsning og et 4x Leica zoomobjektiv med 28 mm vidvinkel og optisk bildestabilisator.

Et robust kamerahus i metall understreker kameraets generelle kvaliteter, mens den 2,5" store LCD-skjermen og brukervennlig design gjør LX1 velegnet for de fleste fotoentusiaster og beviser at Panasonic har seriøse ambisjoner med sin LUMIX serie av digitale kameraer.

Utdrag fra pressemelding fra DIWA:
Publikum har omfavnet deres kompakte modeller av flere grunner, men den mest åpenbare er Panasonics MEGA O.I.S optiske bildestabilisator. I DMC-LX1 er denne verdifulle egenskapen kombinert med en 4x DC Vario-Elmarit vidvinkelzoom fra den verdenskjente objektivprodusenten Leica, tilsvarende 28 ? 112 mm f/2,8-4,9 i et kamera for 35 mm film.

Objektivet er skreddersydd for kameraets unike 8,4 megapiksel bildebrikke i det nye 16:9 bredskjerm TV-formatet, som også gir verdens første videoopptak i 848x480 punkters 16:9 Wide VGA format med 30 b/s.

For å omdanne bildesignalene til stillbilder og videofilm med høy bildekvalitet, er LX1 utstyrt med en avansert Venus Engine II bildeprosessor. Den bidrar også sterkt til å gi LX1 eksepsjonelt raske funksjoner, som serieopptak i full oppløsning med 3 b/s, samt lavt strømforbruk.

Komposisjon, opptak og etterkontroll av bilder og video skjer komfortabelt på den krystallklare 2,5" store LCD-skjermen med høy oppløsning, som dessuten er utstyrt med en knapp for øyeblikkelig 140% lysintensitet.

Kai Thon, DIWAs testsjef sier: "Vidvinkelzoomer er en sjeldenhet i digitale kameraer, primært på grunn av fysiske vanskeligheter og tilhørende kostnader. Ikke nok med at LX1 har et slikt objektiv, det plusser også på med en optisk bildestabilisator, 4x zoomområde og et anerkjent Leica varemerke. Optisk kvalitet er essensielt for høy bildekvalitet, men også de påfølgende elementene i konverteringen fra lys til bilde er viktige. LUMIX DMC-LX1 har alle de nødvendige ingrediensene til å gjennomføre denne prosessen på en overbevisende måte, med et minimum av kompromisser."

Så vel amatører som erfarne fotografer vil verdsette LX1 for dets kompakte og robuste konstruksjon, brukervennlige og pålitelige automatikk og smarte finesser. Samtidig byr det på avanserte egenskaper som RAW, TIFF og JPEG bildeformater, manuell overstyring av vitale funksjoner, levende histogram, rask AF og utløserrespons, bredt utvalg av lukkertider, 5x extra optisk zoom ved 5,5 Mp og 5 cm næropptak, hvilket gjør LX1 til et hendig, kompakt verktøy også for profesjonelle brukere.

Foruten fremragende generelle ytelser, har DIWA testeksperter i Europa og Amerika verdsatt LX1 for dets attraktive design og spennende blanding av nyttige funksjoner og finesser. Helheten, der ytelser og egenskaper er kombinert, sett i relasjon til en fornuftig pris, ga en attest som viste at Panasonic LUMIX DMC-LX1 kunne forlate testbenken med en velfortjent DIWA gullmedalje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar